LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛασιθίουΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2022 11:29 | Ανανέωση: 30 Οκτωβρίου 2022 11:56

Αγία Φωτιά: “Φταίνε” οι πλημμύρες για τον φονικό βράχο - Το 2010 είχε “εμβολίσει” σπίτι

Φόβος επικρατεί στην περιοχή. Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός, λένε οι κάτοικοι.

Ιεράπετρα - βράχοςΣε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς μετά τη νυχτερινή τραγωδία με την αποκόλληση βράχου που καταπλάκωσε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα από το οποίο κατάρρευση η ταράτσα και σκότωσε μια 45χρονη γυναίκα από την Τσεχία η οποία κοιμόταν στο κρεβάτι της με τον γιο της να βρίσκεται δίπλα και τον έντρομο σύζυγο να παρακολουθεί μέσα στο δωμάτιο των διακοπών του ζευγαριού μια απίστευτη σκηνή θρίλερ.

Το 2010 ένας βράχος είχε αποκολληθεί από τον λεγόμενο στην περιοχή “Πύργο” έτσι αποκαλούν το σημείο οι κάτοικοι και είχε κατρακυλήσει από την δυτική πλευρά του κόλπου με αποτέλεσμα τότε να έχει “χτυπήσει” ο βράχος ένα σπίτι.

Ιεράπετρα - βράχος

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο βράχος που αποκολλήθηκε κατρακύλησε από την ανατολική πλευρά της πλαγιάς και “γκρέμισε” το μισό ξενοδοχείο με τα διαμερίσματα στην περιοχή όπου βρήκε τον θάνατο η άτυχη Τσέχα.

Το 2010 που είχε γίνει η αποκόλληση του βράχου και είχε “εμβολίσει” σπίτι χωρίς τότε να τραυματιστεί κάποιο άτομο είχαν γίνει κάποια τοπικά έργα από την Περιφέρεια Κρήτης όμως δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τα βράχια σε όλο το εύρος του “Πύργου” όπως σημειώνει η πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαρία Σακαδάκη, ενώ πλέον επικρατεί προβληματισμός τι θα γίνει αν αποκολληθεί ο μεγάλος βράχος στην κορυφή της πλαγιάς.

Ιεράπετρα - βράχος

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησαν χώματα και μετακινήθηκε ο βράχος ο οποίος κατρακυλώντας παρέσυρε και άλλους μικρότερους βράχους μαζί και έπεσαν πάνω στο μοιραίο δωμάτιο που κοιμόταν η 45χρονη τουρίστρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα εδάφη δεν αποκλείεται να μαλάκωσαν πολύ και να μετακινήθηκαν πολλά υλικά από το σημείο από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022 με αποτέλεσμα να μην συγκρατηθούν οι όγκοι που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου αποκολλήθηκαν και κατρακύλησαν από την πλαγιά καταπλακώνοντας το μοιραίο ξενοδοχείο. Ο “φονικός” βράχος υπολογίζεται ότι είναι δεκάδων τόνων.

πηγή:neakriti.grradiolasithi.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στο Παλαιό Φάληρο: Πώς έφτασε η Αστυνομία στον “δράκο με το τατουάζ”

Νάνσι Πελόζι: Το μήνυμα της μετά την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

Σεισμός στην Κεφαλονιά


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΣήμερα 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”21:59“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο