LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2022 12:32

Φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο - Mητέρα 44χρονου: “Έμαθα τον θάνατό του από το ραδιόφωνο”

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 28χρονος κι ένας 36χρονος. Σε φορτισμένο κλίμα η κατάθεση της μητέρας του θύματος.

Ληστεία - ψιλικατζίδικο - Τούμπα
Με την κατάθεση της ηλικιωμένης μητέρας του άτυχου 44χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ληστή τον οποίο επιχείρησε να αφοπλίσει στη διάρκεια μεταξύ τους πάλης, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη φονική ληστεία του περυσινού Νοεμβρίου, σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 28χρονος κι ένας 36χρονος, ο πρώτος ως δράστης ανθρωποκτονίας με δόλο, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο δεύτερος ως συνεργός στη ληστεία και επιπλέον για κατοχή ναρκωτικών.

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατό του γιου της από το ραδιόφωνο καθώς βρισκόταν μέσα σε ταξί καθ' οδόν για το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί το θύμα με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. «Ήταν ο μοναχογιός μου, το στήριγμά μου. Από τον καιρό που έχασα τον άντρα μου ορκίστηκε ότι θα είναι δίπλα μου. Δούλευε τη νυχτερινή βάρδια γιατί έλεγε ότι ήταν καλύτερες οι αποδοχές» είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Προηγουμένως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε φυσίγγια», είπε ο 28χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Δέχθηκε μόνο την πράξη της ληστείας, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του (ημεδαπός), που φέρεται να κρατούσε «τσίλιες», δήλωσε αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν συμμετείχε στην ληστεία, ούτε παρείχε κάλυψη.

Η φονική ληστεία έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και καταγράφηκε καρέ-καρέ από κάμερες ασφαλείας εντός και περιμετρικά του καταστήματος ψιλικών. Το θύμα δέχθηκε εξ επαφής πυροβολισμό με συνέπεια να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την τέλεση της πράξης του, ο 28χρονος εμφανίζεται να τρέχει σε παρακείμενο δρόμο συναντώντας τον φερόμενο συνεργό του, τον οποίο ενημέρωσε για τη δυσμενή τροπή που πήρε η ληστεία, ενώ ακολούθως πέταξε τόσο το όπλο όσο και τα ρούχα που φορούσε.

Κατά το ίδιο βούλευμα, αργότερα οι δύο κατηγορούμενοι - οι οποίοι συνδέονταν φιλικά και φέρονται να υπήρξαν χρήστες ναρκωτικών - συναντήθηκαν, με τον πρώτο (αλλοδαπό) να παραδίδει στον συγκατηγορούμενό του το μερίδιο από τη ληστεία, που, κατά την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ανήλθε σε 420 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου - Πανεπιστημιούπολη: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

“Το Πρωινό” - Καρπενήσι: Η κοινή ιστορία της 48χρονης αγνοούμενης με τον πατέρα της (βίντεο)

Κορονοϊός - Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο