LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΠρέβεζαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 19:54

Φιλιππιάδα: Παράνομο κυνοκομείο καταγγέλλουν φιλόζωοι (βίντεο)

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν πώς το "κολαστήριο"  δημιουργήθηκε από τον δήμο Ζηρού, ενώ εκπρόσωποι του Δήμου μιλούν για προβοκάτσια.

παράνομο κυνοκομείο - Φιλιππιάδα

Της Κέλλυς Χεινοπώρου 

Νεκρά σκυλιά εντόπισαν εθελοντές, ανάμεσα σε άρρωστα αδέσποτα ζώα, σε παράνομο κυνοκομείο στην Φιλιππιάδα.  Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν πως το "κολαστήριο"  δημιουργήθηκε από τον δήμο Ζηρού, ενώ εκπρόσωποι του Δήμου μιλούν για προβοκάτσια.

Εθελοντές φιλόζωοι εντόπισαν κουφάρια νεκρών σκύλων σε παράνομο κυνοκομείο – που όπως καταγγέλλουν – διατηρεί ο δήμος Ζηρού Φιλιππιάδας – σε χωράφι της περιοχής… 

«Κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουν, δεν μπορεί άλλο να σκοτώνουν ζώα», λέει ο Χρήστος Ευαγγέλου, εθελοντής –φιλόζωος .

Το περασμένο Φεβρουάριο, εθελοντές είχαν φτάσει και πάλι στο συγκεκριμένο παράνομο κυνοκομείο του δήμου, και είχαν απελευθερώσει πάνω από 80 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία –όπως είχαν καταγγείλει τότε - είχαν βρεθεί δεμένα, άρρωστα, να επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του δημάρχου.

Τον Ιούλιο, το παράνομο κυνοκομείο ξαναγέμισε από αδέσποτα, ενώ έως και σήμερα δεκάδες τετράποδα φυλάσσονται εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες.

«…στην Αθήνα φύγανε 80 ζώα, σκελετωμένα, άρρωστα, αστείρωτα και ο αντιδήμαρχος τότε μας έλεγε ότι αυτά τα σκυλιά είναι από θεραπεία όλα και ότι είναι στειρωμένα, τσιπαρισμένα, μας κορόιδευε στα μάτια μας … η κατάσταση μετά από 9 μήνες χειροτερεύει…», τονίζει ο κ. Ευαγγέλου.

Τι απαντά ο Δήμος Ζηρού – Φιλιππιάδας

Ο Δήμος Ζηρού παραδέχεται ότι διατηρεί το παράνομο κυνοκομείο στο συγκεκριμένο χωράφι, έως ότου  να δημιουργηθεί ένα δημοτικό καταφύγιο. Έως τότε φιλοξενούν τα αδέσποτα στον συγκεκριμένο χώρο, όπως λένε προσφέροντάς τους στείρωση και θεραπείες. Όσο για τα νεκρά ζώα,  οι εκπρόσωποι του δήμου μιλούν για…προβοκάτσια. 

«Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα πρόβλημα: ένας φιλόζωος, ο οποίος είχε σκυλιά και τα πρόσεχε, άνοιξε τις πόρτες και τα άφησε, και αναγκαστήκαμε και βάλαμε αυτά τα σκυλιά προσωρινά εκεί. Ξέρετε, όταν είναι ένα σκυλάκι αδέσποτο, κάποιο μπορεί να ψοφήσει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια προβοκάτσια και να πάει να αφήσει ένα σκυλάκι ψόφιο! Δεν υπήρχαν ψόφια σκυλάκια εκεί πέρα, είναι προβοκάτσια», δήλωσε ο Χρήστος Γκάρτζιος, αντιδήμαρχος Ζηρού - Φιλιππιάδας

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, πλέον ο κάθε δήμος πρέπει να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα περισυλλογής, περίθαλψης, σήμανσης, στείρωσης και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: 24χρονος συνελήφθη για βιασμό 14χρονης

Χανιά: 8χρονος “ξάπλωσε” νεαρό που πήγε να τον ληστέψει (βίντεο)

Μάρθα Καραγιάννη: το “τελευταίο αντίο” στην ηθοποιό (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο