LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2022 21:57

Θεσσαλονίκη: Παιδί 3 ετών κατάπιε λουράκι ρολογιού

Πώς το παιδάκι σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Παιδική κακοποίηση - παιδί - παιδιά - βία - κακοποίηση
Μια περιπέτεια που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για την ζωή του είχε ένα αγοράκι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Πρόκειται για τον μόλις 3,5 ετών Άγγελο που εντόπισε σε συρτάρι του σπιτιού του ένα παλιό λουράκι από χαλασμένο ρολόι, με αποτέλεσμα να το βάλει στο στόμα του και να φράξει τον λαιμό του.

Ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή Live News για τη μεγάλη λαχτάρα που πήρε, τόσο εκείνος όσο και η έγκυος σύζυγός του.

«Παίζαμε με το παιδάκι, η γυναίκα μου ήταν στην κουζίνα, κάποια στιγμή πάει στο δωμάτιο ανοίγει το συρτάρι, είχα ένα ρολόι χαλασμένο και το κατάπιε κατά λάθος».

Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Οι γονείς άκουσαν από το διπλανό δωμάτιο το παιδί τους να πνίγεται και να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Έντρομοι έτρεξαν κοντά του και με όση ψυχραιμία μπορούσαν να επιστρατεύσουν και προσπάθησαν να βρουν τη λύση.

«Τον χτυπούσαμε στη πλάτη αλλά δεν έβγαινε. Ζητούσε νερό, του δώσαμε και το κατάπιε».

Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για τη ζωή του μικρού Άγγελου και ενώ το οξυγόνο του έπεφτε, ΕΚΑΒ και αστυνομία σε συνεργασία με διασώστες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έφτασαν σε μόλις δύο λεπτά για να μεταφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιδάκι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, κατεβήκαμε κάτω και με τη βοήθεια της αστυνομίας, ανοίξανε τους δρόμους να φτάσουμε πιο γρήγορα».

Η αγωνία για τους γονείς του αγοριού με την ώρα κορυφωνόταν. Μετά από μια σειρά εξετάσεων στον μικρό Άγγελο, οι γιατροί εντόπισαν πως το λουράκι είχε κατέβει στον οισοφάγο, η αναπνοή του μικρούλη γινόταν πλέον ανεμπόδιστα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση.

«Κάνανε κάποιες εξετάσεις, είδαν ότι δεν ήταν στον λαιμό και είχε κατέβει κάτω, κάναμε ακτινογραφίες και ευτυχώς όλα πήγανε καλά».

Το λουράκι επανακτήθηκε όταν ο μικρούλης χώνεψε πλήρως το φαγητό του, με τους γονείς να παίρνουν ανάσα ανακούφισης, παρότι ο νεαρός το καταδιασκέδασε από την αρχή.

«Να πούμε ότι του άρεσε λίγο η περιπέτεια με την αστυνομία, το ασθενοφόρο κλπ. αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, θέλει πολλή προσοχή με τα παιδιά στο σπίτι».

Ο Άγγελος επέστρεψε σπίτι του μετά από μία μεγάλη περιπέτεια που σίγουρα οι γονείς του θα έχουν να θυμούνται για χρόνια.

πηγή: mega


Ειδήσεις σήμερα: 

Ιράκ: χάος διαδηλώσεων και νεκροί στη Βαγδάτη (εικόνες)

Πρίγκηπος - Ορφανοτροφείο: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση του ξύλινου κτηρίου (εικόνες)

Missing Alert: που βρέθηκε η 15χρονη αγνοούμενη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο