LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΡεθύμνουΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2022 16:18 | Ανανέωση: 23 Αυγούστου 2022 18:17

Ρέθυμνο - επίθεση σε τουρίστες: Παρέμβαση Ντογιάκου για τους “νταήδες”

Τι ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 38χρονος. Τι υποστήριξε ο συνήγορος του.

Ρέθυμνο - επίθεση σε τουρίστες - δικαστήριο
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η καταγγελλόμενη επίθεση δύο «νταήδων» Κρητικών σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ζητεί η ανάκριση να διενεργηθεί κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Στην παραγγελία του κ.Ντογιάκου επισημαίνεται ότι η ερευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γινει με πληρότητα,
να ειναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά αναφορικά με τα αδικήματα:

  • Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα
  • Επικίνδυνη οδήγηση απο την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Απειλή και
  • Απλή σωματική βλάβη.
Μυλοπόταμος - τουρίστες

Η παραγγελία του κ. Ντογιάκου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κωδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «...ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μπορεί σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα πληροφορίες, υπογραμμίζει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας και στην παραγγελία του αναφέρει ότι «η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου».

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 38χρονος Κρητικός - Τι υποστήριξε ο συνήγορος του  

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 12:30 μ.μ έλαβε ο 38χρονος ο οποίος μεταξύ άλλων διώκονταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος. Ο 38χρονος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο - επίθεση σε τουρίστες - δικαστήριο

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν – κατά την δήλωση του – υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Πρόσθεσε δε, ότι ο 38χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Γερμανών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου έως 135%

Σεπτέμβριος - Ρεύμα: η επιδότηση για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες

Σταϊκούρας για ΔΕΘ: πολλά και κοστολογημένα τα μέτρα στήριξης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο