LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚυκλάδεςΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2022 20:02

Μύκονος: Σύλληψη για την επίθεση σε ξενοδόχο

Το χρονικό της υπόθεσης, η εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη του δράστη.

Μύκονος - παραλία

Εντοπίστηκε και συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες, σήμερα στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου, ο 32χρονος φυσικός αυτουργός της απρόκλητης επίθεσης και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ξενοδόχου του νησιού, πριν από δύο μήνες, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση ένταλμα του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σύρου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα από το Τμήμα Εκβιαστών μερικές μέρες μετά την επίθεση και είχε συλληφθεί ένας 31χρονος αλλοδαπός την 26η Ιουνίου, ο οποίος είχε βοηθήσει τον δράστη να διαφύγει, παραλαμβάνοντας τον με το αυτοκίνητο του, σε μικρή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης.

Ο 32χρονος, με καταγωγή από την Κρήτη και κάτοικος Νοτίων προαστίων της Αθήνας, δραστηριοποιείται σε ομάδα εκβιαστών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Ως προς το χρονικό της επίθεσης, υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε προκύψει από την προανάκριση, ο 32χρονος είχε μεταβεί από την Αθήνα στη Μύκονο όπου ακολούθησε με κλεμμένο αυτοκίνητο τον ξενοδόχο, όταν τον είδε να φεύγει από την επιχείρηση του με το δικό του όχημα.

Λίγο αργότερα στον δρόμο, ο δράστης προκάλεσε σκοπίμως τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, προσκρούοντας στο όχημα του επιχειρηματία και όταν αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε απρόκλητα και τον ξυλοκόπησε άγρια, ενώ προσπάθησε να τον χτυπήσει με βαρύ αντικείμενο, για να του προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες.

Μετά την επίθεση ο 32χρονος διέφυγε, αφού εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα, χρησιμοποιώντας άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος αλλοδαπός, ενώ ο ξενοδόχος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Ύστερα από μερικές μέρες και στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε ο ένας από τους συνεργούς (31χρονος αλλοδαπός), ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και συνελήφθη για απείθεια.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο ο 31χρονος μετέφερε τον 32χρονο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και ο φυσικός αυτουργός και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με βάση το οποίο συνελήφθη σήμερα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την νέα άφιξη του στο νησί, του έστησαν ενέδρα και τον συνέλαβαν, ενώ εξετάζεται αν μετέβη στη Μύκονο στο πλαίσιο κάποιας άλλης "αποστολής".

Ειδήσεις σήμερα: 

Παρακολουθήσεις – Τέλλογλου σε Ντογιάκο: Πολύ παλαιότερο το πρόβλημα με τα λογισμικά

Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη - Το θύμα στον ΑΝΤ1: Κανείς να μην το περάσει αυτό (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη χτύπησε σκύλο με το μπαστούνι της (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο