LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2022 21:20

Ενδοοικογενεική βία – Βόλος: Σε ασφαλές περιβάλλον η 26χρονη και το παιδί της

Με παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων βρέθηκε η λύση για τη γυναίκα που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον άνδρα της.

Βόλος - ενδοοικογενειακή

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

«Θα γράψετε κάτι χειρότερο για μένα από αυτό, το θάνατο μου».

Ήταν αυτή η φράση αλλά και ο φόβος, η αγωνία  της 26χρονης  που κινητοποίησε τις Αρχές και πλέον φιλοξενείται σε ασφαλές περιβάλλον. Έπειτα από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα ,η οποία  επικοινώνησε μαζί της η νεαρή μητέρα μεταφέρθηκε χθες βράδυ μαζί με το παιδί της σε ένα κατάλυμα και πλέον νιώθει πιο ήρεμη.

«Μίλησα μαζί της, την απομακρύναμε και παιδί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μαρία Συρεγγέλα.

Η 26χρονη, μητέρα ενός 5χρόνου παιδιού ξέσπασε χθες στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου στο Βόλο, ότι ο σύντροφός της που κατηγορείται ότι την απείλησε με κατσαβίδι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα το πρωί βρήκε τη δύναμη και πήγε στον εισαγγελέα και πάλι, όπου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να εκδοθεί σχετική απαγορευτική  απόφαση να μην την πλησιάζει.

Η δικηγόρος της 26χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, «η κοπέλα έχει και εργασία γνωστή, δεν είναι ότι αποκόβουμε από τα πάντα και πάω σε μια δομή. Έχει εργασία, το παιδί πρέπει να βγει, δεν μπορεί να είναι κλεισμένο σε μια δομή, τρομοκρατημένο και εξάλλου το σπίτι της Κωνσταντίνας είναι το πατρικό της σπίτι, δεν μπορεί να εγκαταλείψει ένα σπίτι και ο δράστης να κυκλοφορεί ελεύθερος. Όφειλε η πολιτεία, υπήρχαν δικλείδες ώστε να τεθούν τα μέτρα που ορίζει ο κώδικας της ενδοοικογενειακής βίας».

Παράλληλα υπήρξε και παρέμβαση του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Βόλου που έδωσε εντολή φρούρησης του σπιτιού της, μέχρι ο 36χρονος κατηγορούμενος να πάει να πάρει τα πράγματά του. Ο σύντροφος της, είχε συνεννοηθεί με τις αστυνομικές Αρχές να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα και τον σκύλο του χθες το απόγευμα, όμως δεν πήγε ποτέ στο σπίτι.

Η26χρονη έβγαλε τα πράγματα του πρώην συντρόφου της έξω από το σπίτι της, όμως φοβόταν να παραμείνει εκεί.

«Θα ετοιμάσω υλικό, θα ετοιμάσω μηνυτήρια αναφορά, θα δω κιόλας αν χωράει αναίρεση της υπόθεσης. Δεν είναι λογικό αυτό που ζητάμε από έναν άνθρωπο απλώς να φύγει. Το παιδί είναι 5 χρονών. Καταλαβαίνετε μετά από το σοκ που υπέστη που ο ίδιος ο πατέρας του χτυπούσε με μανία τη μητέρα του και φοβήθηκε γ αυτό. Το παιδί δεν μπορούμε να το τρομοκρατήσουμε. Δεν μπορούμε μόνο να σκεφτόμαστε κάναμε μια δομή», λέει στον ΑΝΤ1 η Ανθούλα Ανάσογλου.

Η Κωνσταντίνα μέχρι να σταθεί και πάλι στα πόδια της ενημερώθηκε για τις αρμόδιες υπηρεσίες και δομές που υπάρχουν προκειμένου να νιώθει ασφάλεια.

Περισσότερα από 2.000 τηλεφωνήματα δέχτηκε η γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους 7 μήνες του 2022 για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Μόνο τους δύο μήνες του καλοκαιριού  καταγράφηκε ρεκόρ τηλεφωνημάτων, με συνολικά 708 κλήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία Περιστέρι: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 βίντεο της Νικολέτας με τον δολοφόνο της

Φωτιά στον Πύργο: Πυροσβεστικό περικυκλώθηκε από φλόγες (βίντεο)

Νοθεία καυσίμων: “Καμπανάκι” από τους βενζινοπώλες Αττικής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενοΧθες 22:20 | Ειδήσεις

Ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα αφορούν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, διευκρίνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχέςΧθες 20:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής οδηγούν τα άγρια ζώα στα χωριά ακόμα και σε πόλεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56Εύβοια: Συνελήφθη 45χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του22:42Γενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενο22:28Ηράκλειο: 76 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων22:14Συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν: Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ22:00Λουτράκι: Συμπλοκή με μαχαίρι έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας τραυματίας21:46ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος του βορρά "αφόπλισε" την Κηφισιά και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού21:32Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50Προσωπικά ευγνώμων προς τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι 20:36Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχές20:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο