LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2022 08:31

Βόλος – “επενδυτής”: Επιχειρηματίες είδαν τα λεφτά τους να κάνουν… φτερά

Ο 37χρονος παρουσιαζόταν ως κάτοχος εύρεσης λογισμικού, που εξασφάλιζε μόνο κέρδη…..

Χάκερ - κινητά τηλέφωνα

Ένας 37χρονος έπεισε πέντε επιχειρηματίες του Βόλου να του εμπιστευτούν 82.000 ευρώ, δήθεν για να τα επενδύσει σε ισοτιμίες, ενώ παρουσιαζόταν ως κάτοχος εύρεσης λογισμικού, που εξασφάλιζε μόνο κέρδη. Σήμερα διώκεται για απάτη κατ΄εξακολούθηση , μετά την κομπίνα που έστησε το 2020.

Από τις αρχικές καταθέσεις για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2020 είχε προκύψει ότι στην  εξαπάτηση σε βάρος των πέντε επιχειρηματιών συμμετείχαν και άλλοι δυο συνεργοί του, οι οποίοι περιελήφθησαν στην συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Βόλου για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Τα δύο πρόσωπα, πατέρας και γιός απαλλάχθηκαν καθώς προέκυψε ότι ο απατεώνας είχε εξαπατήσει και τους ίδιους.

Ο  απατεώνας έβρισκε μέσω φιλικών γνωριμιών, όπως το παράδειγμα του πατέρα και γιού στον Βόλο, τα θύματά του και τα έπειθε να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Μάλιστα, άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας, αλλά κρατούσε μόνο εκείνος τους κωδικούς κι έτσι οι επενδυτές μπορούσαν απλώς να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από υπολογιστή, χωρίς να έχουν δικαίωμα να κινήσουν το κεφάλαιο όταν υπήρχε άνοδος των τόκων.

Κάποια στιγμή τα κέρδη “εμφανίστηκαν” στα 220.000 ευρώ και οι επενδυτές ζήτησαν τα χρήματα , με τον απατεώνα να μην μπορεί να τα επιστρέψει. Στις εισαγγελικές αρχές δήλωσε πως έκανε κάποια ανοίγματα που  δεν του βγήκανε , ότι τα χρήματα είναι εγγυημένα και πως θα τα επέστρεφε.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι κακώς διώκεται για απάτη , γιατί οι συναλλασσόμενοι μαζί του έχουν υπογράψει νομικά έγγραφα και υποστηρίζει πως μέσω αυτών των συμφωνιών αναλάμβαναν και το επενδυτικό ρίσκο.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα κοντά στα σύνορα με Πολωνία

Σαντορίνη: Έστριψε για να βγάλει φωτογραφία και προκάλεσε δυστύχημα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)Σήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του CHP.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο