LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2022 08:38 | Ανανέωση: 27 Ιουλίου 2022 09:31

Φωτιά στην Δαδιά: Μάχη με τις φλόγες για 7η ημέρα

Tιτάνια μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να οριοθετήσουν την φωτιά. Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού και από αέρος. 

Φωτιά - Δαδιά - Έβρος
Για έβδομη συνεχόμενη μέρα, η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει μέσα στο δάσος της Δαδιάς, το μοναδικό οικοσύστημα μίας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας.

Στο νοτιοδυτικό μέτωπο, παρά τον καπνό, επιχειρούν 7 ελικόπτερα και συγκεκριμένα, 2 Erickson, 2 AB214, 2 Mi8 και ένα συντονιστικό ΒΚ117. 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δούλευαν όλο το βράδυ στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Οι Πυροσβέστες με το Δασαρχείο Σουφλίου, δουλεύουν με τους υλοτόμους και τα μηχανήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα, τόσο στη διαπλάτυνση του ασφαλτοστρωμένου δρόμου προς τις κεραίες της ΕΡΤ όσο και στη διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών. 

Φωτιά - Δαδιά - Έβρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδουν τα χωματουργικά στον άξονα όπου προσπαθούν να κόψουν την πορεία της φωτιάς. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει και η αναστροφή της θερμοκρασίας, καθώς δημιουργεί  έντονη ομίχλη.

Φωτιά - Δαδιά - Έβρος

Φωτιά - Δαδιά - Έβρος

Πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία για περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με τον εκτελώντα καθήκοντα διευθυντή Δασών, Πέτρο Ανθόπουλο, τα πεζοπόρα τμήματα περιόρισαν σημαντικά τη φωτιά που κατευθύνονταν βόρεια από τις κεραίες της ΕΡΤ, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αποικία του Μαυρόγυπα.

Φωτιά - Δαδιά - Έβρος

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 320 πυροσβέστες, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, εθελοντές αλλά και οι υλοτόμοι που εργάζονται για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης αντιπυρικής ζώνης για να κόψουν την εξάπλωση της φωτιάς προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.  

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίγραπτη περιβαλλοντική καταστροφή 

Για απερίγραπτη περιβαλλοντική καταστροφή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του εξαπολύοντας «πυρά» στην κυβέρνηση και κατηγορώντας τον Χρήστο Στυλιανίδη για επικοινωνιακές δηλώσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επειδή είναι πολύ πιθανόν να μην το δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μια πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή είναι σε εξέλιξη, αφού το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς καίγεται σήμερα για 7η συνεχόμενη ημέρα. Έναν χρόνο πριν, η κυβέρνηση είχε καταργήσει το φορέα διαχείρισης του πάρκου. Και σήμερα που συντελείται αυτή η απερίγραπτη καταστροφή, εξαντλείται σε επικοινωνιακές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού πολιτικής προστασίας που «έσπευσε» την τέταρτη μέρα (!) της πυρκαγιάς για «να συντονίσει» και αποχώρησε αφήνοντας πίσω τα μέχρι στιγμής 35.000 στρέμματα στάχτης και τη φωτιά να συνεχίζει να καίει ενώ αύριο αναμένονται άνεμοι 7 μποφόρ στη περιοχή. Για μία ακόμη φορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δόγμα Μητσοτάκη για την  αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Η φωτιά κάποια στιγμή θα σβήσει μόνη της και τότε θα εμφανιστούν τα κυβερνητικά στελέχη να βγάλουν σέλφι στα καμμένα και να μοιράζουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Παγώνη: δεν θα πει ο Τσίπρας πότε θα κάνει PCR test, o γιατρός θα το πει (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Γιος σκότωσε την μητέρα του

Missing Alert: που βρέθηκε ο 13χρονος αγνοούμενος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο