LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗλείαΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2022 20:28 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2022 20:41

Φωτιά στον Πύργο: Αναζωπύρωση στην Κορυφή (εικόνες)

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες κατευθύνονται προς το χωριό.

Πύργος - φωτιά

Νέες αναζωπυρώσεις αντιμετώπισαν αργά το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή  Κορυφή του Πύργου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, με τις εστίες φωτιάς να  έχουν περιοριστεί στη χαράδρα.

Νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εντολή του Αρχηγείου, επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 2 Ομάδες πεζοπόρων, 2 ΕΜΟΔΕ, 32 πυροσβεστικά οχήματα 8 αφή και 6 ΕΠ.  Στο μέτωπο επιχειρούσαν μέχρι την δύση του ήλιου 2 Erickson, 2 CL215, 2 CL415, 2 BELL214 και 4 Tractores. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις προκλήθηκαν λόγω αύξησης της έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού, ούτε εστάλη μήνυμα από το 112.

Πύργος - φωτιά

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες». Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Έχασε τις αισθήσεις του ένας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε για λίγη ώρα πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο, με αποτέλεσμα ένας πυροσβέστης να χάσει τις αισθήσεις του. Ο πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Πύργος - φωτιά

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα υπόλοιπα μέτωπα φωτιάς στην χώρα. Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας εκδηλώθηκαν 378 δασικές πυρκαγιές. Παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Βίντεο - φωτογραφίες: ilialive.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο για φόνο και ο προπάππους της

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος βρέφους στην Ελλάδα

ΕΟΔΥ - κορονοϊός: τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο