LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΡεθύμνουΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 15:13 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2022 15:29

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Συναγερμός για φωτιά στο Ρέθυμνο. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

δασική πυρκαγιά - φωτιά - κατάσβεση - πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε να κατακαίει θαμνώδη έκταση στο Ροδάκινο Ρεθύμνου νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα στο μέτωπο δρουν δεκαπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πέντε πεζοπόρα τμήματα και σύνολο ογδόντα πυροσβεστών.

Στο έργο της κατάσβεσης, συνδράμουν επίσης τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στην Κρήτη, υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές. Η φωτιά ενισχύεται κατά περιόδους από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Το μέτωπο βρίσκεται κοντά σε οικίες, όμως κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν με φωτιά σήμερα

Ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς είναι υψηλός σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται Αττική, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, νησιά στο νότιο και το ανατολικό Αιγαίο, αλλά και περιοχές σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Έβρο.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Εμβόλιο για να συνεχίσουμε τις διακοπές μας

Πάτρα: Η επιστολή στην Πισπιρίγκου και η... "ομολογία" της (βίντεο)

Ισχυρός σεισμός στο Ιράν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο