LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2022 14:51

Σουφλί: Μαθήτρια βραβεύεται για την αντιπολεμική ζωγραφιά της

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ήταν το θέμα του διαγωνισμού με σκοπό την προβολή και προώθηση της αξίας της Ειρήνης στην Ευρώπη.

AP - Ουκρανία - πόλεμοςΕιρήνια Τόξα” είναι ο τίτλος του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος, ανοιχτού για όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για τα σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο συνεργάζεται και το Γενικό Λύκειο Σουφλίου την τελευταία πενταετία.

Ο πόλεμος Ρωσίας -Ουκρανίας ήταν το θέμα του διαγωνισμού με σκοπό την προβολή και προώθηση της αξίας της Ειρήνης στην Ευρώπη.

Το άγαλμα στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, ερέθισε την φαντασία της μαθήτριας της Β’ τάξης Λυκείου Χριστίνας Τσημάρη, η οποία αποτύπωσε στον καμβά της ένα δράκο ο οποίος προσπαθεί να κατασπαράξει το άγαλμα.

Ο τίτλος που έδωσε στο έργο της είναι: «Όταν ο πόλεμος καταστρέφει τον πολιτισμό μας».

Η μαθήτρια όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου, Ειρήνη Ξανθοπούλου, διακρίθηκε μαζί με άλλους 90 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Τα έργα των μαθητών φιλοξενούνται ήδη σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στην Ελευσίνα, που θα αποτελεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, όπου σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής ημέρας.

Τα έργα θα συμπεριληφθούν σε ειδικό τόμο -λεύκωμα που θα φιλοξενείται στην Παιδική βιβλιοθήκη Ελλάδας.

«Τα παιδιά μέσα από τις δράσεις μας ως σχολείο πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενεργοποιούνται δραστηριοποιούνται και επιστρατεύουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους κάνοντας θαύματα”, προσθέτει η κ. Ξανθοπούλου αναφέροντας ότι στις 10 Μαΐου πρόκειται να υλοποιηθούν άλλες δυο δράσεις στην περιοχή Σουφλίου, για την Ημέρα της Ευρώπης, όπως η πρόσκληση σχολείων της περιοχής Σουφλίου και Λαβάρων, όπου μέσα από το παιχνίδι και τον βιωματικό χαρακτήρα θα εμπεδώσουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μέσα στην πόλη του Σουφλίου την ίδια μέρα μαθητές πρέσβεις θα ενημερώσουν τους πολίτες για το ίδιο θέμα.

πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Βυθίστηκε ιστιοφόρο με δεκάδες επιβαίνοντες

Γιορτή της Μητέρας: Η συγκινητική ιστορία αυτής της ξεχωριστής ημέρας

Μπακς: Με “μυθικό” Αντετοκούνμπο πήραν το “θρίλερ” με τους Σέλτικς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαμάς: "Ναι" στην απελευθέρωση των ομήρων και στην παράδοση της εξουσίας στη ΓάζαΧθες 22:45 | Ειδήσεις

Η παλαιστινιακή οργάνωση επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να εμπλακεί αμέσως σε διαπραγματεύσεις.

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud"Χθες 22:09 | Ειδήσεις

Με εντολή Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε «έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού που στρεφόταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla»

ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη ΚάρλαΧθες 20:29 | Ειδήσεις

Παρά την έρευνα της Ευρωπαΐκής Εισαγγελίας, πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις.

Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής ΚωνσταντοπούλουΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Πάνου Ρούτσι, δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει την πρόσκληση εκταφής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Λάθη και ριμπάουντ καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό στη μάχη με την Μπαρτσελόνα23:59Εποχική γρίπη: Ξεκινάει ο εμβολιασμός23:45Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη, Νάσο Γκαβέλα23:31ΗΠΑ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να κόψει νόμισμα με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ23:17Ηράκλειο: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας παρενέβη σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας23:04Χαμάς: "Ναι" στην απελευθέρωση των ομήρων και στην παράδοση της εξουσίας στη Γάζα22:50Ιερά Οδός: Οδηγός ΙΧ παραβίασε κόκκινο και επιτέθηκε με κατσαβίδι σε μοτοσικλετιστή που του έκανε παρατήρηση22:36Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud" 22:22Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου22:07Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Μόνο η ΝΔ εγγυάται ότι θα πάμε μπροστά με σχέδιο και ορίζοντα το 203021:54Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος φωτορεπόρτερ σε επίθεση από ρωσικό drone21:39Στάρμερ για επίθεση στο Μάντσεστερ: Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά21:25Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Νεκρά 13.000 ζώα (εικόνες)21:12Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - 26χρονος υπέκυψε στα τραύματα του20:58ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη Κάρλα20:45Super League: Τα σημαντικότερα ματς του σαββατοκύριακου20:31Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)20:17Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στην Σανγκάη και προχώρησε στον επόμενο γύρο20:03ΗΠΑ: 29 αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα (εικόνες)19:49Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο