LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗλείαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2022 22:33

Φωτιά στην Ηλεία: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Προβληματισμός για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια. 

Ηλεία - φωτιά - Λιβαδάκι

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, εξέφρασε «προβληματισμό και ανησυχία, για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια κατά την καύση αγροτικών υπολειμμάτων».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «δεν δικαιολογούνται για την εποχή, έπειτα από έναν χειμώνα με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις και σε μια εποχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας».

Ηλεία - φωτιά - Λιβαδάκι

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ηλείας 13 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και ένα για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι αναγκαία η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Ηλεία - φωτιά - Λιβαδάκι

Στην Κορινθία

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το βίντεο - σοκ που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ (σκληρές εικόνες)

Δήμητρα Πισπιρίγκου στον ΑΝΤ1: Είμαι 1000% σίγουρη για την αθωότητα της Ρούλας

Σεισμός στην Ζάκρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο