LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2022 16:57

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή για το βιασμό της ανιψιάς του

Τον εφιάλτη ζούσε ένα παιδί στα χέρια του θείου της και με τη συνοχή της γιαγιάς του.

Βιασμός ανηλικου - Κακοποίηση ανηλικου

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε 51χρονος, με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά, επί έξι χρόνια, την ανήλικη ανιψιά της συζύγου του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις, όλες σε βάρος ανηλίκου και κατ' εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την καταδίκη του ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές.

Ο εφιάλτης που ζούσε η 17 ετών -σήμερα - παθούσα περιγράφεται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, αναδεικνύοντας σοκαριστικές λεπτομέρειες για όσα βίωνε. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η ανήλικη μεγάλωσε με την γιαγιά και τον παππού της, και τα Σαββατοκύριακα επισκεπτόταν το σπίτι της θείας της και του κατηγορούμενου θείου της. Κατά την εκεί φιλοξενία της ο 51 ετών κατηγορούμενος φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά, σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Ήδη, από τότε υπήρχαν, κατά τη δικογραφία, υποψίες για την κακοποίησή της, καθώς γιατροί ύστερα από εξέταση της ανήλικης διέγνωσαν μία σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποινική έρευνα, με προηγούμενη εισαγγελική εντολή και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσαν πρόσωπα από το περιβάλλον στο οποίο ζούσε. Παρότι η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στη γιαγιά της όσα βίωνε, η ηλικιωμένη φέρεται να την πίεσε ψυχολογικά να μην αναφέρει το παραμικρό, προκειμένου να προστατευθεί το οικογενειακό περιβάλλον.

Πράγματι η ανήλικη δεν κατέθεσε κάτι επιβαρυντικό και υπό αυτές τις συνθήκες η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Στη συνέχεια δε, η ίδια μετακόμισε για μόνιμη εγκατάσταση στο σπίτι του κατηγορούμενου, επειδή η γιαγιά - όπως κατατέθηκε - είχε κουραστεί και έπρεπε να φροντίσει τον ηλικιωμένο σύζυγό της. «Αντί να προστατευθεί η αγνότητα και η παιδική της αθωότητα την στέλνει βορά στην οικογένεια, να ζήσει εκεί», σχολίασε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Κακουργιοδικείου.

Ζώντας έως τα 15 της χρόνια κάτω από την ίδια στέγη με τον κατηγορούμενο, η ανήλικη αποφάσισε να «δραπετεύσει» και με το πρόσχημα της επίσκεψης συγγενικών της προσώπων στη Σουηδία, εγκαθίσταται εκεί μόνιμα. Έχοντας μοιραστεί ήδη με μία φίλη της στην Ελλάδα την πρόθεσή της να αποκαλύψει «όταν μεγαλώσει κάποια περίεργα πράγματα», η ίδια συνέταξε από την Σουηδία ένα email και το απέστειλε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον θείο της.

Ακολούθησε νέα έρευνα από την Αστυνομία με την ίδια να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και να εξετάζεται από ειδικό πραγματογνώμονα. Όταν οι διωκτικές αρχές κάλεσαν τον 51χρονο σε κατάθεση, τα ίχνη του χάνονται, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τη διεύθυνση της κατοικίας του.

Τελικά καθίσταται κατηγορούμενος και παραπέμπεται σε δίκη, όπου απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις πράξεις που του αποδίδει το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τις καταγγελίες της ανήλικης ανιψιάς του. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι καταθέσεις των περισσότερων συγγενών της παθούσας, που εξεταζόμενοι από το δικαστήριο πήραν το μέρος του κατηγορούμενου, αποδίδοντας σε ψέματα όσα καταγγέλθηκαν, δίχως να βρουν μία καλή κουβέντα για την ανήλικη.

«Σαφώς δεν λέει ψέματα, σαφώς έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία επικαλούμενη την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και το πόρισμα των κοινωνικών λειτουργών περιέγραψε την ανήλικη ως ώριμη, έξυπνη, με αυτοπεποίθηση και ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ενώ αναφερόμενη στους συγγενείς σημείωσε ότι «δεν την προστάτεψαν, δεν είπαν τι καλό παιδί είναι, παρά μόνο ότι λέει ψέματα».

Ειδήσεις σήμερα:

“Euroferry Olympia”: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξε ο καταπέλτης

Κακοκαιρία “Μπιάνκα”: Που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η ακρίβεια και τα ΤέμπηΧθες 16:32 | Ειδήσεις

Ποιους επιλέγουν οι πολίτες ως καταλληλότερους για να εκπροσωπήσουν την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπειΧθες 19:53 | Ειδήσεις

Η τροπολογία για την προστασία της ακεραιότητας του Μνημείου αναμένεται να ψηφιστεί αύριο (21/10).

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί εάν παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρόςΧθες 21:41 | Ειδήσεις

Το Ισραήλ βομβάρδισε χθες τη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς, η οποία διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες.

Γεραπετρίτης προς Φιντάν: Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης – Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία η ΑΟΖΧθες 19:01 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, στη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον Τούρκο ομόλογό του, ότι η ανάδειξη του Τουφάν Ερχιουμάν ως νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στο Παλαιό Φάληρο23:59Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 37χρονος που άρπαζε χρυσαφικά από πεζούς κινούμενος με ποδήλατο23:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 14χρονη στην Αμμουδάρα23:33Ιταλία – φονική επίθεση σε πούλμαν ομάδας μπάσκετ: Συλλήψεις από τον χώρο της άκρας δεξιάς23:19Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί εάν παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός23:06UEFA Europa League: Φέγενορντ – Παναθηναϊκός την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 22:0022:52Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Γαλλία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στα βόρεια του Παρισιού (βίντεο)22:39Σισέ σε Μπενίτεθ: Φέρε την ομάδα μας εκεί που αξίζει - Πανάθα μόνο!22:25Λισαβόνα: Το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια ήταν "εκτός προδιαγραφών"22:12Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε από την Χαμάς ακόμη μια σορό ομήρου21:58Γαλλία: Ο Μακρόν δέχθηκε τον Σαρκοζί στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή21:45Παρίσι - Λούβρο: Το χρονικό της "κλοπής της δεκαετίας"21:31Μπαρτσελόνα: «Μεντιλίμπαρ, ένας παλιός γνώριμος» - Οι 25 φορές με 6 ομάδες και το 100ο γκολ του Μέσι στον Ολυμπιακό21:18Formula 1 - GP ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη του Μαξ Φερστάπεν21:04Νετανιάχου: Ρίξαμε 153 τόνους βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας χθες20:51Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου από νεαρούς20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Ιωάννινα: Πατέρας δωρίζει νεφρό στον γιο του - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου20:10Κατατέθηκε η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει19:57Αχαΐα: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Στόχος μας να αποφύγουμε το lockdown"19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο