LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑχαΐαΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2022 12:36 | Ανανέωση: 06 Φεβρουαρίου 2022 12:37

Καλάβρυτα - ορειβάτες: αναφορές πως εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι

Για ίχνη χιονοστιβάδας σε περιοχή κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο, κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Αναφορές για δυσάρεστη εξέλιξη στα Καλάβρυτα, με τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων ορειβατών χωρίς τις αισθήσεις τους, δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής,  

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ στο σημείο υπήρχαν σημάδια χιονοστιβάδας. Βάσει όσων μεταδίδονται, οι τρεις αναρριχητές έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται επισήμως.

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Πολύωρη έρευνα 

Οι τρεις άντρες ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα, όπου εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.  

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα. 

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Ο καιρός στον Χελμό είναι καλός, με ηλιοφάνεια και ήπιο άνεμο, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από "μαυρολίμνη" έως "Ύδατα της Στυγός". Το μεσημέρι στις δυνάμεις εντάχθηκε και ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.


Έμπειροι οι ορειβάτες

Οι τρεις ορειβάτες είναι ηλικίας 50-55 ετών.

Μάλιστα, οι δύο από αυτούς είναι από τα πιο ενεργά μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πάτρας, με πολύχρονη εμπειρία στις αναρριχήσεις και πανελλήνιες διακρίσεις. Ιδιαίτερα ο πρώτος που έχει “ξενικό” όνομα , έχει και διεθνείς διακρίσεις, ενώ και ο δεύτερος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Πάτρα, κάτοικος της οδού Βότση.

Καλάβρυτα - έρευνες - αγνοούμενοι - ορειβάτες

Οι 3 αθλητές, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δηλώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: η ημέρα που ξεκληρίστηκε η κορυφαία ομάδα

Δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη: οργή στις οικογένειες για την άρνηση αποζημίωσης (βίντεο)

Νίκαια: Φωτιά από σπίτι επεκτάθηκε σε αυτοκίνητα και μηχανές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο