LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2022 16:10

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία τουριστικών λεωφορείων (εικόνες)

“Πλημμύρισε” από τουριστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρία με κόρνες και μαύρα πανιά. Γιατί διαμαρτύρονται, τι ζητούν. 

Θεσσαλονίκη - λεωφορεία - διαμαρτυρία

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν το πρωί της Δευτέρας τουριστικά λεωφορεία, με τους οδηγούς τους να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου τους λόγω της πανδημίας.

Με κόρνες και μαύρα πανιά στους καθρέπτες των λεωφορείων, διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές επιπτώσεις που έφεραν στον κλάδο τους οι περιορισμοί λόγω του Covid.

Όπως λένε ιδιοκτήτες και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ο κλάδος τους έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία δύο χρόνια, με την πολιτεία να μην έχει λάβει κανένα μέτρο για τη στήριξή τους.

Οι ίδιοι ζητούν την άμεση οικονομική ενίσχυση από το κράτος αλλά και το πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορές για την περίοδο της πανδημίας αφού όπως καταγγέλλουν, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να βεβαιώνονται οι οφειλές αυτές.

Θεσσαλονίκη - λεωφορεία - διαμαρτυρία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο thestival, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου, ο ΚΑΔ των τουριστικών λεωφορείων δεν έχει ενταχθεί ούτε στα τελευταία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε λάβει από το κράτος μόνο 3.500 ευρώ. Δεν φτάνουν ούτε για ένα εξάμηνο της ασφάλειας ενός λεωφορείου», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου.

Θεσσαλονίκη - λεωφορεία - διαμαρτυρία

«Είμαστε σταματημένοι εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουμε καμία στήριξη. Έχουν απαξιώσει πλήρως τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων», δήλωσε στο thestival ο Πρόεδρος Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης.

Θεσσαλονίκη - λεωφορεία - διαμαρτυρία

Η πορεία των τουριστικών λεωφορείων ξεκίνησε από τη Θέρμη. Τα λεωφορεία θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο. Μικρός αριθμός λεωφορείων θα κινηθεί προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου οι οδηγοί να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Νοτοπούλου: Το ποτήρι ξεχείλισε! – Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους του τουρισμού

Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου

"Το ποτήρι ξεχείλισε!

Οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία κλείνουν δυο χρόνια με μηδενικό έργο και εισοδήματα.

Η ανάγκη στήριξης του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των λεωφορείων είναι επιτακτική.

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος εδώ και δυο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της μηδαμινής τουριστικής κίνησης την εορταστική περίοδο σε συνδυασμό με την αναστολή των σχολικών εκδρομών που έχουν επιβληθεί είναι εξαιρετικά δυσμενής και απαιτεί άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Η κυβέρνηση τους γύρισε την πλάτη, ο κλάδος όμως δίνει μαζική απάντηση.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη …".

Ειδήσεις σήμερα: 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το παρασκήνιο πίσω από τις διαθήκες του (βίντεο)

“Η Φάρμα”: Ποια παίκρτια επιστρέφει (βίντεο)

O Μαρκ Μαζάουερ έλαβε την ελληνική ιθαγένεια


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”Σήμερα 08:10 | Τοπικά Νέα

Ο δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο