LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2022 08:04 | Ανανέωση: 21 Ιανουαρίου 2022 08:05

Ομαδικός βιασμός: Τέταρτη κατάθεση για τη Γεωργία – Οι πιθανές ποινές για τους ύποπτους

Παρουσία ψυχολόγου καταθέτει για τέταρτη φορά η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία που αναμένεται να αλλάξουν την κατηγορία.

Γεωργία Μπίκα - 24χρονη

Έναν δρόμο με βαριές κατηγορίες που ανοίγουν το φάσμα της προσωρινής κράτησης και απειλούμενες ποινές που φτάνουν έως και τα ισόβια  «στρώνει» για την παρέα των νεαρών γόνων γνωστών οικογενειών της Αθήνας, η 24χρονη κοπέλα που τους κατήγγειλε στην αστυνομία ότι την βίασαν ανήμερα Πρωτοχρονιά σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση καλύπτει το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε μόνο ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλθηκε από την 24χρονη. Εφόσον καταγγέλλονται κι άλλα άτομα ή υπάρχει υπόνοια να της έριξαν κάτι στο ποτό της ή να την νάρκωσαν η κατηγορία θα αλλάξει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις λοιπόν και κυρίως η δήλωση της 24χρονης πως θυμάται στο δωμάτιο που βιάστηκε δύο άτομα , αλλάζουν την ποινική πορεία της υπόθεσης.

Τι αλλάζει

Με βάση τις αρχικές καταθέσεις της 24χρονης την πρωτοχρονιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 4_ : “ Όποιος τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη”.

-Ουσιαστικά δηλαδή ο νεαρός δεν προφυλακίστηκε γιατί  το πλαίσιο ποινής έως 10χρόνια, προβλέπει επιβολή προσωρινής κράτησης, απολύτως κατ΄εξαίρεση

Αν όμως αποδειχτεί πως ήταν ομαδικός βιασμός τότε θα διωχθούν για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 3 : “…Αν η πράξη  έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού.. επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη”.

Αν ανιχνευθούν ουσίες, που όπως λέει τις χορήγησαν, τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 338 (Κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη) που αναφέρει πως:

Όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου ή της από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη.

Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμα και προ του φάσματος της προσωρινής κράτησης. Μάλιστα αυτό μπορεί να αφορά και τον νεαρό που ήδη έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος, καθώς με διάταξη του ανακριτή που έχει αναλάβει τη δικογραφία, μπορεί να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι (λόγω τυχόν ύπαρξης  επιπλέον επιβαρυντικών στοιχείων που συγκροτούν προϋποθέσεις του νόμου)  με προσωρινή κράτηση.

Τι απαντά ο 27χρονος που κατηγορείται

Είκοσι ημέρες μετά τις καταγγελίες για βιασμό, ο νεαρός που συνελήφθη από την αστυνομία απέστειλε δήλωση στον ΑΝΤ1, την οποία ο σταθμός πρόβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του ο 27χρονος ζητά να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία, καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».


Πηγή: dikastiko.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” – Διπλό το κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Μαρούσι: Φωτιά κατέστρεψε εστιατόριο (εικόνες)

Ξυλοκόπησε και λήστεψε τον πατέρα του!


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο