LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /Άγιο ΌροςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2022 15:17 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2022 15:21

Αρνητές κορονοϊού - Βαρθολομαίος για Άγιο Όρος: δεκάδες μοναχοί έχουν “φύγει”

Τι λέει ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για τους αντιεμβολιαστές ιερωμένους και την “εκμετάλλευση” πιστών. Πως περιγράφει την κατάσταση στην Αθωνική Πολιτεία.

Ιερά Μονή Εσφιγμένου

Φαινόμενο με δράση εντός του εκκλησιαστικού χώρου που εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων, χαρακτήρισε τους αντιεμβολιαστές ιερείς, ο Γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Ορους, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7.

Ο Ηγούμενος τόνισε ότι δεν είναι μόνο κάποιοι μοναχοί που εναντιώνονται στον εμβολιασμό αλλά το φαινόμενο είναι εξαπλωμένο στην επικράτεια. λέγοντας «είναι διάχυτο, δεν είναι συγκεκριμένα κάποια εστία, είναι διάφοροι, δεν είναι μόνο εντός Αγίου Όρους. Επειδή ακούγεται το Άγιο Όρος και έχει αυτό το όνομα, εστιάζουμε πολύ, ότι είναι στο Άγιο Όρος αυτοί που κινούν τα νήματα του αντιεμβολιαστικού αγώνα, είναι διάσπαρτοι, και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο είναι πολλοίΑλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει επικρατήσει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο κρατάει από πολύ παλιά, το έχουμε στιγματίσει πολλές φορές, το έχουμε αναδείξει πολλές φορές, έχουμε μιλήσει για αυτό το φαινόμενο το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας, και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων, τις ευαισθησίες, γιατί είναι ευαίσθητος ο χώρος της εκκλησίας, και με το προσωπείο του αγωνιστή και ήρωα, εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την Εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο. Γιατί έχει αφεθεί, και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή. Και τώρα μέσα στην πανδημία βλέπουμε τα αποτέλεσματά του».

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στους θανάτους από κορονοϊό στο Αγιο Ορος εκφράζοντας τη λύπη του καθώς συνεχώς «φεύγουν» μοναχοί. 

Όπως είπε, «ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί συνεχώς, φεύγουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να τους έχουν ξεπεράσει κιόλας τους 40, δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί συνεχώς ακούμε τα νέα τα θλιβερά. Και μας στεναχωρούν ακόμη περισσότερο, γιατί είναι άνθρωποι πολύτιμοι, και για το μοναστήρι και για το Άγιο Όρος, αλλά και για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυστυχώς φεύγουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Kim Kardashian: “Σεισμός” στο Instagram με τη σέξι πόζα της φορώντας μαγιό! 

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για χιόνια και στην Αττική

“Το Πρωινό” - Αγγελόπουλος: οι περισσότερες γυναίκες κάνουν παιδί για να ζητούν διατροφές (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο