LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑρταΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2022 14:13

Τραγωδία στο κυνήγι - Άρτα: Πώς σώθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε

Πώς σώθηκε ο έφηβος που επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όταν σκότωσε κατά λάθος τον θείο του. Γιατρός αποκαλύπτει πως βγήκε νικητής στη "μάχη" της ζωής του.

κυνήγι - κυνηγός - καραμπίνα

Η οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα όπου 16χρονος σκότωσε το θείο του στο κυνήγι από λάθος και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος συγκλόνισε το Πανελλήνιο. 

Συνέπεια του αυτοπυροβολισμού ήταν ο ανήλικος να τραυματιστεί βαρύτατα σε θώρακα και λαιμό, και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Άρτας.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πνευμονεκτομή και για σχεδόν μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συνέχεια για περίπου άλλη μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Άρτας, Παύλος Στασινός, εξηγεί στο karvasaras.gr, τον τρόπο που ο 16χρονος βγήκε νικητής στη μάχη της ζωής του. «Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι επέβαινε άτομο σε βαριά κατάσταση από πυροβολισμό. Πραγματικά, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Δυστυχώς στο νοσοκομείο Άρτας και ειδικά στην χειρουργική κλινική έχουμε μεγάλη έλλειψη ιατρών και εφημέρευα μόνος μου με μία αγροτική ιατρό.

Κάλεσα αμέσως τους συναδέλφους, τον κύριο Παπαμιχαήλ και τον κύριο Μόσχο, δύο ειδικευόμενους, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο περιστατικό. Επρόκειτο για ένα θωρακοχειρουργικό περιστατικό, από τα οποία δεν αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άρτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όμως αναλάβαμε το ρίσκο να τον χειρουργήσουμε, γιατί θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του κατά τη διακομιδή».

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά του να μπει χειρουργείο ή να διακομισθεί ο ασθενής. Έχουμε βασικές γνώσεις θωρακοχειρουργικής και έχουμε ξανά χειρουργήσει επείγοντας θωρακοχειρουργικά περιστατικά, ποτέ τακτικά. Πρυτάνευσε η λογική ο 16χρονος να μπει στο χειρουργείο, αφού θεωρήσαμε ότι θα ήταν πιο ασφαλές για το παιδί».

Η πορεία του ήταν σταθερή. Μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας για περίπου πέντε ημέρες και μετά στην χειρουργική κλινική, για να πάρει τελικά εξιτήριο προχθές».

Πηγή: karvasaras.gr

Ειδήσεις σήμερα:

 ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 154 σημεία

Μαρούσι: Φωτιά κατέστρεψε εστιατόριο (εικόνες)

“Ελπίδα” - Καιρός: καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο