LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑρταΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2022 14:13

Τραγωδία στο κυνήγι - Άρτα: Πώς σώθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε

Πώς σώθηκε ο έφηβος που επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όταν σκότωσε κατά λάθος τον θείο του. Γιατρός αποκαλύπτει πως βγήκε νικητής στη "μάχη" της ζωής του.

κυνήγι - κυνηγός - καραμπίνα

Η οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα όπου 16χρονος σκότωσε το θείο του στο κυνήγι από λάθος και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος συγκλόνισε το Πανελλήνιο. 

Συνέπεια του αυτοπυροβολισμού ήταν ο ανήλικος να τραυματιστεί βαρύτατα σε θώρακα και λαιμό, και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Άρτας.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πνευμονεκτομή και για σχεδόν μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συνέχεια για περίπου άλλη μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Άρτας, Παύλος Στασινός, εξηγεί στο karvasaras.gr, τον τρόπο που ο 16χρονος βγήκε νικητής στη μάχη της ζωής του. «Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι επέβαινε άτομο σε βαριά κατάσταση από πυροβολισμό. Πραγματικά, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Δυστυχώς στο νοσοκομείο Άρτας και ειδικά στην χειρουργική κλινική έχουμε μεγάλη έλλειψη ιατρών και εφημέρευα μόνος μου με μία αγροτική ιατρό.

Κάλεσα αμέσως τους συναδέλφους, τον κύριο Παπαμιχαήλ και τον κύριο Μόσχο, δύο ειδικευόμενους, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο περιστατικό. Επρόκειτο για ένα θωρακοχειρουργικό περιστατικό, από τα οποία δεν αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άρτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όμως αναλάβαμε το ρίσκο να τον χειρουργήσουμε, γιατί θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του κατά τη διακομιδή».

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά του να μπει χειρουργείο ή να διακομισθεί ο ασθενής. Έχουμε βασικές γνώσεις θωρακοχειρουργικής και έχουμε ξανά χειρουργήσει επείγοντας θωρακοχειρουργικά περιστατικά, ποτέ τακτικά. Πρυτάνευσε η λογική ο 16χρονος να μπει στο χειρουργείο, αφού θεωρήσαμε ότι θα ήταν πιο ασφαλές για το παιδί».

Η πορεία του ήταν σταθερή. Μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας για περίπου πέντε ημέρες και μετά στην χειρουργική κλινική, για να πάρει τελικά εξιτήριο προχθές».

Πηγή: karvasaras.gr

Ειδήσεις σήμερα:

 ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 154 σημεία

Μαρούσι: Φωτιά κατέστρεψε εστιατόριο (εικόνες)

“Ελπίδα” - Καιρός: καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο