LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΠιερίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2021 10:13 | Ανανέωση: 10 Δεκεμβρίου 2021 10:32

Αιγίνιο: Γυμνασιάρχης “συνελήφθη” από τους “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς”

«Ντου» από τους “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς” στο γυμνάσιο Αιγινίου. Πέρασαν χειροπέδες στο διευθυντή. Στο σχολείο έσπευσε η Αστυνομία.

Αιγίνιο - σύλληψη - διευθυντής σχολείου
Οι αυτοαποκαλούμενοι  "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" «συνέλαβαν», σύμφωνα με πληροφορίες, τον διευθυντή του σχολείου στο Αιγίνιο και τον οδήγησαν στο ΑΤ Αιγινίου. 

Από εκεί μεταφέρθηκε με εκδορές στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή, περίπου δέκα ατόμων, οδήγησε με χειροπέδες τον διευθυντή στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγινίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων έστησαν καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου, στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής 10/12, τον κυνήγησαν, τον “συνέλαβαν” και τον οδήγησαν με αυτοκίνητο στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της “καταδίωξης” του διευθυντή του φώναζαν ότι “βασανίζει” τα παιδιά.

Αιγίνιο - σύλληψη - διευθυντής σχολείου

Εκείνη την ώρα κατέφθαναν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την “απαγωγή” του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετέβησαν στο σημείο, συνέλαβαν τη δεκαμελή ομάδα και την οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης όπου αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της  Πιερίας και απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση: « Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».  

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφέρει: «Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών. Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό. Έτσι θέριεψαν τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης.»

Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνηση».


 Πηγή: olympusmera.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιαννάκος για “VIP ΜΕΘ”: υπάρχουν δεκάδες κενές κλίνες στο σύστημα

Γιώργος Τράγκας: διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ

Δολοφονία στην Γλυφάδα - Μητέρα δράστη: το θύμα βοηθούσε τον γιό μου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γυναικοκτονία Αγ. Αναργύρων - Ντοκουμέντο: Η συνομιλία Ασφάλεια – Άμεσης Δράσης (βίντεο)11:47Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο