LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2021 16:49 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2021 17:03

Αεροδρόμιο “Μακεδονία”: Άσκηση ετοιμότητας για φωτιά σε αεροσκάφος (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΑΒ

Ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας (Emergency Exercise) της Fraport Greece πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σε ένα αεροσκάφος Α320, με 94 επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης προς απογείωση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έναν κινητήρα του. Το πλήρωμα του αεροσκάφους διέκοψε άμεσα τη διαδικασία απογείωσης και πραγματοποιήθηκε η εκκένωσή του.

Στην άσκηση συμμετείχαν 15 διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου και 4 γιατροί, 5 ασθενοφόρα οχήματα, 1 κινητή ιατρική μονάδα, 1 μοτοσικλέτα της Ομάδας Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης, καθώς και όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών. Παράλληλα, για τη ρεαλιστική υλοποίηση των συνθηκών του σεναρίου της άσκησης, συνέδραμαν 12 τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ (ειδικότητα διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΑΒ

Οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, εφάρμοσαν υποδειγματικά τις προβλεπόμενες πρακτικές και τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη διαδικασία ταξινόμησης - εκτίμησης της αντιμετώπισης των τραυματιών, βάσει ενός συστήματος “προτεραιοτήτων” που έχει εκπονηθεί, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται ο αριθμός των επιζώντων κατά τη διάρκεια τέτοιων συμβάντων.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ Β.Ε.-ΕΚΑΒ) είχαν θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή των τραυματιών τόσο τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ” και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Γεννηματάς”) όσο και τους υπόλοιπους Υγειονομικούς Σχηματισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου και διακομίσθηκαν 50 “περιστατικά”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΑΒ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συγκεκριμένη ευρείας κλίμακας διυπηρεσιακή άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας (Emergency Exercise) της Fraport Greece, είχε ως κοινό στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, της εφαρμογής του συστήματος διαλογής, φροντίδας και διακομιδής τραυματιών (Triage) αλλά και της επικοινωνίας και συνεργασίας με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους διασωστικούς φορείς έκτακτης ανάγκης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα και Ελληνική Αστυνομία).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΑΒ

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Chief Operations Officer της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Αύξηση ρεκόρ του ιικού φορτίου στα λύματα

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμα πριν την άφιξή σε Ελλάδα και Κύπρο

Μητσοτάκης: Τεράστια εμπιστοσύνη στη νέα γενιά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο