LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2021 09:42

Βόλος: Στέγη “αγάπης” σε ηλικιωμένο

Με ευαισθησία και διακριτικότητα του προσφέρθηκαν στέγη και τροφή.

άστεγοι - Χριστούγεννα

Με γρήγορα αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, ο «Εσταυρωμένος» έδωσε χέρι βοήθειας σε μεσήλικα στον Βόλο, ο οποίος ζούσε κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς πόρους και χωρίς τη ζεστασιά σπιτικού.

Επί έξι μήνες δεν είχε κοιμηθεί σε κρεβάτι ο άστεγος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της φτώχειας, στην πιο καίρια στιγμή της ζωής του.

Με ευαισθησία και διακριτικότητα του προσφέρθηκαν στέγη και τροφή, τα αναγκαία για να περάσει τον χειμώνα και να μην είναι εκτεθειμένος στο κρύο και τα αγιάζι.

Δυστυχώς, οι δομές φιλοξενίας αστέγων στην περιοχή  δεν επαρκούν και το πρόβλημα συνεχίζεται και τον χειμώνα. 

 Ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπογράμμισε ότι «έχω δει ανθρώπους μέσα σε παραπήγματα, σε παλιά εργοστάσια, έξω από το δημοτικό θέατρο παλαιότερα και σε άλλες γωνιές της περιοχής του Βόλου. Είναι θλιβερό να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους και αναγκάζονται να κοιμούνται σε παγκάκια, νάρθηκες εκκλησιών, ακατοίκητα σπίτια και εργοστάσια, σε μεγάλα χαρτοκιβώτια, στα αμπάρια παροπλισμένων πλοίων».

AP - Ουγγαρία - άστεγοι

Ευχαριστίες από την Κιβωτό του Κόσμου

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στον «Εσταυρωμένο» η Κιβωτός του Κόσμου με αφορμή την προσφορά αγάπης στα παιδιά που φιλοξενούνται.

Στην επιστολή ευγνωμοσύνης προς τον «Εσταυρωμένο» υπογραμμίζονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε ένα θερμό ευχαριστώ για την προσφορά ενός τσουβαλιού φακής, 30 κιλά, για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Η Κιβωτός του Κόσμου, όπως ήδη γνωρίζετε, δημιουργήθηκε πριν από 22 χρόνια από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και όλο αυτό το διάστημα στηρίζει και μεγαλώνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες όλα τα παιδιά που ήρθαν και βρίσκονται πια κοντά μας. Υπάρχουν δομές σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή, στην Κόνιτσα, στη Χίο, στην Καλαμάτα και στον Βόλο. Στον Βόλο λοιπόν, η δομή λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Διμήνι, καθώς πολύ πρόσφατα ξεκίνησε και η λειτουργία του παραρτήματος στον Ανω Βόλο και αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν στη ζεστή και φιλόξενη οικογένειά μας είκοσι οκτώ αγοράκια (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας). Ο αγώνας για το μεγάλωμα των παιδιών μας είναι μεγάλος και διαρκής καθώς αναλαμβάνουμε πλήρως όλη τη φροντίδα για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή τους. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι περνάμε, σας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευγενική σας χορηγία και τη στήριξη του έργου μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας έχουμε κοντά μας σε κάθε βήμα μας».

πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγρίνιο: Bullying και ξυλοδαρμός μαθητή σε σχολείο (βίντεο)

Δημήτρης Καραϊβάζ: Η επιστολή “δώρο” για τα γενέθλια του πατέρα του, Γιώργου

Καλαμάτα - Εργοτέλης: Γκολ για highlights με σουτ πίσω από τη σέντρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο