LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛευκάδαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2021 16:59 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2021 18:54

Λευκάδα: Δυο σπείρες διακινούσαν ναρκωτικά στο νησί (εικόνες)

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση συνολικά εννιά μελών των οργανώσεων.

Λευκάδα - ναρκωτικά
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών –κατά περίπτωση κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη- στο νησί της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση συνολικά εννιά μελών των οργανώσεων. Σε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, σε περιοχές της Λευκάδας, συνελήφθησαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 34 έως 65 ετών, ενώ τα δύο επιπλέον μέλη των οργανώσεων -ένας 34χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος Έλληνας - είχαν συλληφθεί την 12.11.2021 και 15.11.2021, στη Λευκάδα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε η διαρκής δράση των οργανώσεων, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου 2021 και διαπιστώθηκε ότι διέθεταν ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ η μία διακινούσε κοκαΐνη με εκτιμώμενα μηνιαία «κέρδη» 20.000 ευρώ και η δεύτερη ακατέργαστη κάνναβη με εκτιμώμενα μηνιαία «κέρδη» 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη, αρχηγικό ρόλο είχε 66χρονος Έλληνας, ρόλο προμηθευτή ο 34χρονος αλλοδαπός - ο οποίος είχε συλληφθεί, στη Λευκάδα την 12.11.2021 και στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 183,6 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.914 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης-, ενώ μέλη της -διακινητές- ήταν τρείς ακόμη Έλληνες ηλικίας 41, 43 και 51 ετών.

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, αρχηγικό ρόλο είχε 56χρονος Έλληνας, ρόλο προμηθευτή Έλληνας, ίδιας ηλικίας – πρόκειται για 56χρονο που είχε συλληφθεί την 15.11.2021 στη Λευκάδα, διότι σε Ι.Χ. Φορτηγό που επέβαινε βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4.134 γραμμαρίων-, ενώ μέλη ήταν δύο ακόμη Έλληνες ηλικίας 40 και 54 ετών.

Λευκάδα - ναρκωτικά

Παρόλο που οι δύο οργανώσεις είχαν ανεξάρτητη δράση, κατόπιν συνεννόησης των μελών, η μία κάλυπτε τις «ανάγκες» της άλλης, όταν από το «πελατολόγιο» υπήρχε «ζήτηση» διαφορετικής ναρκωτικής ουσίας.

Τα μέλη των οργανώσεων προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons) και διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 111,90 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 10 ναρκωτικά δισκία
  • 75,5 γραμμάρια φυτικών τριμμάτων
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και
  • 13 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας του 54χρονου Έλληνα-μέλους της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης- βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ενάλιος αμφορέας.

Λευκάδα - ναρκωτικά

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: 16χρονη κακοποιήθηκε στο Κέντρο Μέριμνας Θηλέων

#metoo: Ηθοποιός κλήθηκε ως ύποπτος για βιασμό κατά συρροή

“Η Φάρμα”: οι παίκτες που μπήκαν στην φάρμα του ΑΝΤ1 (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο