LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 06:34 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2021 06:54

Νάουσα: Με κορονοϊό ολόκληρο χωριό μετά από γάμο

Γάμος υγειονομική «βόμβα» στη Νάουσα που εκτόξευσε τον αριθμό των κρουσμάτων.

Γάμος

Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό στον δήμο Νάουσας, η Επισκοπή, νοσεί από κορονοϊό, μετά και από γάμο που τελέστηκε, την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, σε εκκλησία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες πριν από το γάμο, στήθηκαν τρικούβερτα γλέντια με χορούς, με τη συμμετοχή κόσμου χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, ενώ το ίδιο συνέβη τόσο στο μυστήριο όσο και στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε. 

Κατά πληροφορίες μάλιστα φέρεται τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη την ημέρα του γάμου να είχαν πυρετό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι νόσησαν κατά τη διάρκεια του γάμου ή στο γλέντι που ακολούθησε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό να εκτοξευθούν ενώ υπήρξε μεγάλη διασπορά καθώς στα γλέντια του γάμου συμμετείχαν και κάτοικοι γειτονικών χωριών αλλά και από τη Νάουσα.

Φωτογράφος που ήταν στο γάμο, μίλησε στη Voria.gr, λέγοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς να νοσεί, ωστόσο όπως λέει συγγενείς του που ήταν καλεσμένοι στο γάμο διεγνώσθησαν θετικοί.

Τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Νάουσας, εκτινάχθηκαν, σχεδόν μέσα σε μια εβδομάδα και από τα 170 που ήταν την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ξεπέρασαν τα 350 εχθές 18/10. Μάλιστα τα 100 από αυτά είναι στο συγκεκριμένο χωριό.

Ο δήμος έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα να σημειώνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο με τον ίδιο να έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με υγειονομικούς φορείς προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο της Νάουσας, για περιστατικά κορονοϊού όσο και με την αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης ο δήμος Νάουσας βρίσκεται περίπου στο 50% ενώ λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό στα χωριά που απαρτίζουν τον καλλικρατικό δήμο.

Πηγή: Voria.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οδήγησε τους Μπακς σε νίκη στην πρεμιέρα του ΝΒΑ (βίντεο)

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και βοριάδες την Τετάρτη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο