LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΕύβοιαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2021 07:50 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2021 07:52

Βόρεια Εύβοια – κακοκαιρία: βιβλική καταστροφή από τη βροχή (εικόνες)

Ο δήμαρχος Μαντουδίου έκανε λόγο για «βιβλική» και «ανεπανάληπτη» καταστροφή. Ο πρώτος απολογισμός προμηνύει τα χειρότερα.

κακοκαιρία Αθηνά - Εύβοια - Αγία Άννα - καταστροφές

Για «βιβλική καταστροφή» στις πυρόπληκτες περιοχές του Μαντουδίου, την Αγία Άννα και το Αχλάδι, έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Όπως είπε ο δήμαρχος όλο το παραλιακό μέτωπο έχει καταστραφεί, ενώ τα νερά έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, παρασέρνοντας ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους.

«Στην Αγία Άννα έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια. Σχεδόν όλα στην παραλία», εξήγησε ο Γ.Τσαπαρνιώτης, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο αν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι καλά.

«Η καταστροφή που ζούμε είναι ανεπανάληπτη», είπε, εξηγώντας ότι, «πηγαίνουμε από πόρτα σε πόρτα να δούμε ότι είναι καλά οι άνθρωποι».

Για να «δείξει» το μέγεθος της καταστροφής, ο δήμαρχος είπε πως στην παραλία του Αχλαδίου υπήρχε ένα ρέμα δύο μέτρων και αυτήν τη στιγμή, η κοίτη ξεπερνά τα 90 μέτρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος Αγίας Άννας κ. Κωσταντινάκης,  είπε πως «έχουν χαθεί σπίτια, πλατείες, δρόμοι, γέφυρες, σπίτια», ενώ η παραλία της Αγίας Άννας για περίπου 6 χλμ έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Ο περιφερειάρχης κ.Σπανός έκανε λόγο για «μεγάλη καταστροφή» και αφού είπε πως ακόμα δεν είναι προσβάσιμη όλη περιοχή, είναι δεδομένο ότι «έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και σίγουρα υπόγεια», σημειώνοντας ωστόσο ότι, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ανθρώπους να κινδυνεύουν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου – Αγίας Άννας, το νερό στην παραλία της Αγίας Άννας φτάνει στο 1 μέτρο ύψος, ενώ οι πέτρες υπολογίζονται σε έναν – ενάμιση τόνο.

"Αναγκαστήκαμε και σπάσαμε περιφράξεις στις 2:30 τη νύχτα, γιατί θα είχαμε χειρότερα. Έχει σταματήσει η βροχή από τις 2:30 τη νύχτα και το νερό έχει ακόμα την ίδια ένταση", δήλωσε ο Γ.Τσαπουρνιώτης.


Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου : Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για τους άνω των 50

Μέρισμα ανάπτυξης - Οικονόμου στον ΑΝΤ1: ανακοινώσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Κριστιάνο Ρονάλντο: και ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρώπη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο