LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑιτωλοακαρνανίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 15:52

Αγρίνιο: Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για τον Σπύρο Λάιο (εικόνες)

"Κραυγή" απόγνωσης από τον 67χρονο έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Η καταγγελία ενός κατοίκου της Δημοτικής Ενότητας Δοκιμίου, στο Αγρίνιο, έφερε στο φως της δημοσιότητας θλιβερές εικόνες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Λάιος, 67 ετών επικοινώνησε με τα ενημερωτικές ιστοσελίδες της περιοχής με στόχο να εκφράσει την απόγνωσή του και να κάνει γνωστά στη κοινωνία του Αγρινίου τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Λάιος έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 80%.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ωστόσο στο σπίτι που διαμένει δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και νερού. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την επιβίωσή του καθώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του μόνο με φαρμακευτική αγωγή.

Η μη ύπαρξη ηλεκτρισμού δεν επιτρέπει την λειτουργία οικιακών συσκευών πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες όπως η σίτιση. 

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Ο καταγγέλλων επισήμανε ότι η πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη κράτος – τοπική αυτοδιοίκηση ενώ και η εκκλησία δεν του παρέχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό καθώς του ζητάει να παρευρεθεί στα συσσίτια στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου πράγμα αδύνατο αφού η μετακίνηση του είναι ανέφικτη.

Ο ίδιος αγωνιά για τη επόμενη μέρα διότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να του στερήσει άμεσα τη ζωή.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Ο κ. Λάιος ζήτησε να γίνουν γνωστά τα προβλήματά του και το μόνο που θα ήθελε είναι μία βοήθεια για τα στοιχειώδη και όσα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας θεωρεί δεδομένα.

Σε επικοινωνία του AgrinioTimes.gr με τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλη, τον οποίο επικαλείται ο 67χρονος, μας επιβεβαίωσε ότι: «είναι ένας μοναχικός άνθρωπος ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα κοινά δρώμενα και ζει σε κακές συνθήκες. Έκανε παλαιότερα μεροκάματα σε διάφορες αγροτικές εργασίες ενώ μας ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια ζούσε εντός του Δοκιμίου και τώρα ζει απομακρυσμένος από τους πάντες και τα πάντα».

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Μάλιστα, ο κ. Ζαρκαβέλης δε θέλησε να γνωστοποιήσει για λόγους αρχής πράξεις αλληλεγγύης του προς τον 67χρονο Σπύρο Λάιο.

Πηγή: AgrinioTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Άγρια συμπλοκή σε σύνδεσμο οπαδών (εικόνες)

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική έρευνα στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Ρωσία – συντριβή αεροσκάφους: νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο An-26

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο