LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑιτωλοακαρνανίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 15:52

Αγρίνιο: Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για τον Σπύρο Λάιο (εικόνες)

"Κραυγή" απόγνωσης από τον 67χρονο έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Η καταγγελία ενός κατοίκου της Δημοτικής Ενότητας Δοκιμίου, στο Αγρίνιο, έφερε στο φως της δημοσιότητας θλιβερές εικόνες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Λάιος, 67 ετών επικοινώνησε με τα ενημερωτικές ιστοσελίδες της περιοχής με στόχο να εκφράσει την απόγνωσή του και να κάνει γνωστά στη κοινωνία του Αγρινίου τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Λάιος έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 80%.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ωστόσο στο σπίτι που διαμένει δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και νερού. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την επιβίωσή του καθώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του μόνο με φαρμακευτική αγωγή.

Η μη ύπαρξη ηλεκτρισμού δεν επιτρέπει την λειτουργία οικιακών συσκευών πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες όπως η σίτιση. 

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Ο καταγγέλλων επισήμανε ότι η πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη κράτος – τοπική αυτοδιοίκηση ενώ και η εκκλησία δεν του παρέχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό καθώς του ζητάει να παρευρεθεί στα συσσίτια στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου πράγμα αδύνατο αφού η μετακίνηση του είναι ανέφικτη.

Ο ίδιος αγωνιά για τη επόμενη μέρα διότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να του στερήσει άμεσα τη ζωή.

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Ο κ. Λάιος ζήτησε να γίνουν γνωστά τα προβλήματά του και το μόνο που θα ήθελε είναι μία βοήθεια για τα στοιχειώδη και όσα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας θεωρεί δεδομένα.

Σε επικοινωνία του AgrinioTimes.gr με τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλη, τον οποίο επικαλείται ο 67χρονος, μας επιβεβαίωσε ότι: «είναι ένας μοναχικός άνθρωπος ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα κοινά δρώμενα και ζει σε κακές συνθήκες. Έκανε παλαιότερα μεροκάματα σε διάφορες αγροτικές εργασίες ενώ μας ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια ζούσε εντός του Δοκιμίου και τώρα ζει απομακρυσμένος από τους πάντες και τα πάντα».

Δοκίμι - Αγρίνιο - 67χρονος - Σπύρος Λάιος

Μάλιστα, ο κ. Ζαρκαβέλης δε θέλησε να γνωστοποιήσει για λόγους αρχής πράξεις αλληλεγγύης του προς τον 67χρονο Σπύρο Λάιο.

Πηγή: AgrinioTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Άγρια συμπλοκή σε σύνδεσμο οπαδών (εικόνες)

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική έρευνα στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Ρωσία – συντριβή αεροσκάφους: νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο An-26

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα έχει επιλεγεί στην Επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


 


 


 


 


 


 


 


 

Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των ΤεμπώνΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Μαρία Γρατσία, για τη δημιουργία κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού. 

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)Σήμερα 07:38 | Ειδήσεις

Υπό την επήρεια μέθης, η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της τα ξημερώματα στη συμβολή Μπότσαρη και Παπάφη, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΣήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Ανοιχτή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας10:14Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο