LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 21:39

Σεξουαλική παρενόχληση - Γυναικολόγος: καταθέσεις “φωτιά" στην δίκη

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν τρεις σπουδάστριες, σε βάρος του καθηγητή τους.

AP - Γυναικολόγος - γυναικολογική εξέταση
Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δικάζεται
υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν από καθηγητή τους πρώην σπουδάστριες του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος καθηγητής, μαιευτήρας - γυναικολόγος, διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, κατά συρροή. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και διεκόπη για τον επόμενο μήνα. 

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν τρεις σπουδάστριες, απόφοιτες σήμερα του τμήματος. Η καταγγελλόμενη πράξη αφορά την περίοδο 2015/2016 και φέρεται να τελέστηκε στο ιδιωτικό ιατρείο του κατηγορούμενου, όπου οι κοπέλες απευθύνθηκαν για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις. 

"Ήμουν στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα. Μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση επειδή «είστε συναδέλφισσες». Τον εμπιστεύθηκα και πήγα. Είπε στη μαία να βγει έξω λέγοντας: «Είναι φοιτήτρια θα της κάνω μάθημα». Γδύθηκα. Μου είπε «όπως σε γέννησε η μάνα σου…». Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι είμαι εκτεθειμένη σε άγνωστο άντρα. Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Έτρεμα, έλεγα να τελειώσει να φύγω»" κατέθεσε η πρώτη μηνύτρια εξεταζόμενη από το δικαστήριο. 

Παρόμοιο ήταν το περιεχόμενο της κατάθεσης των δύο άλλων μηνυτριών, οι οποίες περιέγραψαν τη δική τους εμπειρία. "Του είπα να σταματήσει και δεν σταμάτησε. Τον έσπρωξα αλλά με τράβηξε πάνω του για να με παρηγορήσει επειδή έκλαιγα. Δεν ήταν κανείς στο ιατρείο. Με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι, ήταν ένας τεχνικός. Πήγα στο παραβάν και ντύθηκα. Μου είπε να μην πω τίποτα. Όταν πήγα να φύγω με αγκάλιασε και μου είπε «όταν πάρεις πτυχίο εγώ θα είμαι εδώ να σε βρω δουλειά»", κατέθεσε χαρακτηριστικά μια από τις άλλες δύο καταγγέλλουσες. 

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελικής έδρας γιατί άργησαν να κάνουν την καταγγελία (έγινε δύο χρόνια αργότερα), οι ίδιες το απέδωσαν στο φόβο που τους κυρίευσε είτε επειδή "δεν θα παίρναμε ποτέ πτυχίο" είτε επειδή "δεν θα γινόμασταν πιστευτές", όπως είπαν. 

Ο κατηγορούμενος, δια των συνηγόρων του, αρνείται κατηγορηματικά την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι οι καταγγελλόμενες ενέργειες εντάσσονταν στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων. Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσαν και πρώην σπουδάστριές του που κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες, καταθέτοντας ότι απευθύνθηκαν στον ίδιο καθηγητή ανταποκρινόμενες στην πρότασή του για δωρεάν εξέταση στο ιατρείο αλλά δεν αντιλήφθηκαν κάτι επιλήψιμο. 

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από το πρωί μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων. Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης και κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος προπηλακίστηκε από ομάδα νεαρών και χρειάστηκε να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Σακελλαροπούλου με την 12χρονη Αφγανή που πήρε υποτροφία στη Βοστώνη (εικόνες)

Κορονοϊός - Εικονικός εμβολιασμός: Συνελήφθη 75χρονη γιατρός

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο