LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:09 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:28

Κορονοϊός: - Θεσσαλονίκη: Σενάρια για “μίνι” lockdown

Συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μειώνονται.

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος.

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ειδικά όμως στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τους 14 δημάρχους για τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισαν δήμαρχοι προκειμένου να εξετάσουν τις αιτίες για το γεγονός ότι ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα κρούσματα μειώνονται, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Αττικής, αντιθέτως στη Θεσσαλονίκη παραμένουν σταθερά, χωρίς να υπάρχει βελτίωση. Πάντως, οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας δεν ανησυχούν τόσο για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως για την εξέλιξη της πανδημίας στη δυτική Μακεδονία (φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί και πέρσι).

Στο μεταξύ «αβάσιμες εκτιμήσεις» χαρακτήρισαν μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τις φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί σήμερα περί επιβολής «μίνι lockdown» (δηλαδή στην ουσία απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το πρωί και εστίαση χωρίς μουσική) στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι υψηλός (τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί έκτακτα μέτρα) τόνιζαν μέλη της Επιτροπής στη Voria.gr, ενώ αυτού του τύπου τα μέτρα δεν τα αποφασίζει καν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά κουβέντα για την επιβολή τέτοιων μέτρων στη Θεσσαλονίκη. Η Επιτροπή εξετάζει την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, ενώ τέτοιου τύπου μέτρα τα αποφασίζει η Πολιτική Προστασία. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι αυτή τη στιγμή έκτακτη, όμως προβληματίζει ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων, όπως και σε άλλες περιοχές. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα στην Επιτροπή και θα δούμε εάν χρειάζονται τυχόν έκτακτα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα».

Καμιά ενημέρωση για ενδεχόμενο «μίνι lockdown» δεν έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισήμανε στη ότι «προκαλεί προβληματισμό, όχι όμως ανησυχία ή πανικό ή ακόμη και ανάγκη επιβολής μέτρων αυτή τη στιγμή, η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Εξετάζουμε κι εμείς τα δεδομένα και περιμένουμε και τις απόψεις του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Υγείας και των ειδικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, προκειμένου να διαπιστώσουμε πού οφείλεται το γεγονός ότι ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα κρούσματα μειώνονται, εδώ παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα».


Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: παιδί έμεινε κλειδωμένο 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο!

Τροχαίο στο Ηράκλειο: με ριζίτικα αποχαιρετούν τους δύο νέους (εικόνες)

“Άγριες Μέλισσες”: τα νέα πρόσωπα στον γ΄ κύκλο (βίντεο)γή: Voria.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο