LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2021 17:46

Θεσσαλονίκη: παραχαραγμένα κέρματα προόριζαν Κινέζοι για την αγορά

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα παραχαραγμένα κέρματα ήταν υψηλής ποιότητας και ήταν δύσκολα να αναγνωριστούν.

Ευρώ - κέρματα

Σχεδόν 2000 κίβδηλα νομίσματα των 2 ευρώ κατηγορούνται ότι σκόπευαν να ρίξουν στην αγορά, μέσω των καταστημάτων που διατηρούν, έξι Κινέζοι, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρία αδέλφια και τις συζύγους τους, ιδιοκτήτες πέντε εμπορικών καταστημάτων στην λεγόμενη «China Town» της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της οδού Αισώπου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα παραχαραγμένα κέρματα ήταν υψηλής ποιότητας και ήταν δύσκολα να αναγνωριστούν. Κατά την αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε κατασχέθηκαν από το σπίτι όπου διέμεναν 1908 κέρματα των 2 ευρώ που χαρακτηρίζονται ως "κίβδηλα", όπως επίσης το ποσό των 200.000 ευρώ από τα εμπορικά τους καταστήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας και κατοχή πλαστού νομίσματος με σκοπό να το θέσουν σε κυκλοφορία, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε 38χρονο, εκ των συλληφθέντων, που φέρεται να προμηθεύτηκε από άτομο στην Αθήνα περισσότερα από 4.000 κάλπικα νομίσματα.

Οι συλληφθέντες, δια του συνηγόρου τους, ισχυρίζονται πως "παρήγγειλαν" ως νόμιμα τα κέρματα των 2 ευρώ για να έχουν "ψηλά για τις συναλλαγές τους", αγνοώντας όμως την πλαστότητά τους, ενώ φέρονται να κατέβαλαν το ήμισυ του τιμήματος που αντιστοιχούσε στην πραγματική τους αξία. Υποστηρίζουν δε ότι οι επιχειρήσεις τους λειτουργούν νόμιμα.

Επιπλέον, δύο εξ αυτών κατηγορούνται ότι απασχολούσαν παράνομα στις επιχειρήσεις τους Πακιστανούς υπαλλήλους και γι' αυτό παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, αξιολόγηση - Όλες οι αλλαγές

Ναρκωτικά: αλλοδαπός “πλημμύριζε” με ηρωίνη τα στέκια τοξικομανών

Κορονοϊός - Κυβερνητική πηγή: υπάρχει φόβος για τον Οκτώβριο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν17:24Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο