LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 18:08

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτοψία Μενδώνη-Καραμανλή στον σταθμό Αγίας Σοφίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, που αποσπάστηκαν το 2017 για την κατασκευή του σταθμού.

ΜΕΝΔΩΝΗ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΜΕΤΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτοψία στον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση το ΥΠΠΟΑ, στον σταθμό βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, που αποσπάστηκαν το 2017, για την κατασκευή του σταθμού. Συγκεκριμένα, έχουν επανατοποθετηθεί από την Αττικό Μετρό και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης τμήμα της πλακόστρωτης πλατείας του 6ου μ.Χ. αιώνα, τμήμα του στυλοβάτη και ένας κίονας, ενώ ακολουθούν η τοποθέτηση ενός ακόμη κίονα, η ολοκλήρωση της διευθέτησης του χώρου και ο εμπλουτισμός με πληροφοριακό υλικό. Οι μελέτες για την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων εκπονήθηκαν το 2021.

ΜΕΝΔΩΝΗ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΜΕΤΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, στο εργοτάξιο του σταθμού Αγίας Σοφίας ήδη είναι εμφανής η αλλαγή στην εικόνα του χώρου, έπειτα από την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, οι οποίες προσθέτουν πολλά στοιχεία για την ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Ήδη η πρώτη, κατά σειρά, επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων δηλώνει τη βούληση να αποδοθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στην πόλη. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η μελέτη ανάδειξης των μεσοβυζαντινών αρχαιοτήτων, που διατηρούνται βόρεια της εισόδου του σταθμού.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Μπετίνα Τσιγαρίδα, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και Νίκος Κουρέτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακής

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: εξάντληση τετραετίας και αισιοδοξία για την οικονομία (βίντεο)

“Εθνικάρας” - Πέθανε ο Γιάννης Ματζουράνης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο