LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΕύβοιαΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 19:33

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινος εφιάλτης

Οργανωνονται εκκενώσεις χωριών.

ΕΥΒΟΙΑ - ΦΩΤΙΑ

Μία ακόμα προσπάθεια να κρατήσουν τις φλόγες έξω από το χωριό Κουρκουλοί - για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες- δίνουν οι πυροσβέστες στη Βόρειο Εύβοια. Ήδη ανασυγκροτήθηκαν οι δυνάμεις, ενισχύθηκαν και έχουν σχηματίσει μία ζώνη άμυνας καθώς η φωτιά δεν απέχει ούτε 200 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στο δυτικό μέτωπο οι φλόγες κινούνται ανεξέλεγκτα και οι οποιεσδήποτε προσπάθειες των πυροσβεστών να τις σταματήσουν μέσα στα διάφορα προσβάσιμα ρέματα δεν απέδωσαν. Δυτικά και βορειοδυτικά του Δρυμώνα το μέτωπο κινείται με μεγάλη ταχύτητα καίγοντας παρθένο δάσος. Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Κούλουρος που έχει εκκενωθεί και συνεχίζει την πορεία της για το χωριό Μαρούλι που επίσης έχει εκκενωθεί.

Το άλλο μέτωπο, βόρεια του Δρυμώνα, κινείται στην κορυφογραμμή, στον Καβαλάρη, με πολύ γρήγορους ρυθμούς ενώ οι πυροσβέστες με τα χωματουργικά μηχανήματα που υπάρχουν εκεί προσπαθούν να δημιουργήσουν μία γραμμή άμυνας κατά μήκος του δρόμου από τους Καταρράκτες του Δρυμώνα προς το χωριό Κοκκινομηλιά που είναι δυτικά, ελπίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες.

Στην Αγία Άννα και τα υπόλοιπα χωριά οι κάτοικοι πήραν το μήνυμα πριν μία ώρα περίπου που τους πληροφορούσε ότι πρέπει να εκκενώσουν τα χωριά τους. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αναμονή περιμένοντας να δουν ποια θα είναι η πορεία του ανέμου ενώ η φωτιά βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το χωριό τους.

Οι παραθεριστές στην παραλιακή ζώνη της Αγίας Άννας, μετά το μήνυμα που πήραν στα κινητά τους τηλέφωνα αρχίζουν να αποχωρούν και ορισμένοι από αυτούς αποχωρούν ακόμη και από την θάλασσα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι περιμένουν να δουν την εξέλιξη της φωτιάς για να πάρουν τις αποφάσεις τους καθώς η απόσταση της παραλιακής ζώνης από το μέτωπό της φωτιάς είναι περίπου στα 4 χιλιόμετρα.

Η εκκένωση και μεταφορά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

«Για την ομαλή εκκένωση χωριών και οικισμών του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας και την έγκαιρη μεταφορά του πληθυσμού, εκμισθώνει:

  • Λεωφορεία, τα οποία ήδη μεταβαίνουν στις περιοχές.
  • Ξενοδοχεία και άλλους κατάλληλους χώρους υποδοχής, που θα φιλοξενήσουν τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώνονται.

Διαμορφώνονται επίσης στεγασμένοι χώροι υποδοχής, όπως το κλειστό γήπεδο Χαλκιά- Αναστασιάδη του Δήμου Χαλκιδέων».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δίνει στη δημοσιότητα και του τρόπους επικοινωνίας σημειώνοντας:

«Παρακαλούνται όσοι είναι αναγκαίο να κάνουν χρήση αυτών των χώρων να επικοινωνήσουν στα τηλ.: 2221.3.53891 Γραφείο Περιφερειάρχη, 2221.3.53690 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, 6985734029 Μαριάννα Λιάσκου, 6947255261 Νίκος Κριτσίλης»

«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο και με πρωταρχικό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Παράλληλα, ενεργοποιούμε μεταφορικά μέσα για την ομαλή εκκένωση χωριών και οικισμών και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση του πληθυσμού» σημειώνει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός σε δήλωση του.

Ο ίδιος απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας». Σημειώνεται πως μεταξύ των κατοίκων ιδιαίτερα στις περιοχές που ζητείται η εκκένωση τους υπάρχει αναστάτωση και σημειώνονται αντιδράσεις καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους ή ακόμη και από τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις δημιουργώντας όμως με αυτό τον τρόπο σύνθετα προβλήματα.

ΠΗΓΗ: eviathema.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ηλεία: δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα (βίντεο)

Φωτιά στο Κρυονέρι: κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στην Αττική

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο