LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΦθιώτιδαΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2021 17:03

Φωτιά σε δύο χωριά στην Φθιώτιδα

Δύο φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στην Φθιώτιδα. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

δασική πυρκαγιά - φωτιά - κατάσβεση - πυροσβεστική

Δύο φωτιές ξέσπασαν με χρονική απόσταση ανάμεσά τους λίγων λεπτών, σε δύο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα.

Λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Λευκάδα της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα και μάλιστα σε ένα κοντινό σημείο στον οικισμό.

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές από τη Δυτική Φθιώτιδα, όσο και τα πυροσβεστικά που έφτασαν άμεσα από τη Λαμία και τη Μακρακώμη, μαζί με ρίψεις νερού από τα 2 αεροσκάφη PZL πού βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας περιόρισαν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι πάρα πολύ υψηλές γεγονός που εμποδίζει τα δύο αεροσκάφη τύπου PZL να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα και να κάνουν ρίψεις νερού.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 4:15, καπνοί πετάγονται ψηλά στο όρος Όρθρυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην Ανατολική Φθιώτιδα, πάνω από την Στυλίδα.

Ήδη έχουν κάνει τις πρώτες ρίψεις νερού τα δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και κινούνται για την περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Φθιώτιδα και άλλες περιοχές.

Ήδη ενεργοποιήθηκαν και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας από την Λαμία και την Στυλίδα με χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βυτιοφόρα με νερό και κατευθύνονται στην περιοχή όπως επίσης κατευθύνονται πεζοπόρο τμήματα της πυροσβεστικής και εθελοντές.

Είδη αναμένονται στην περιοχή δύο ακόμη αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αναπτύσσεται συνεχώς. Οι άνεμοι είναι ισχυροί κι όπως σημειώνουν, «αν τη φωτιά δεν την προλάβουν τα εναέρια και τα επίγεια μέσα το μέτωπο θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο στην κορυφογραμμή πάνω από τη Στυλίδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας – Αρνιακός: Δευτέρα και Τρίτη η κορύφωση του (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ

Πετρούνιας: Το πρώτο μήνυμα μετά το χάλκινο μετάλλιο


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο