LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2021 20:43 | Ανανέωση: 29 Απριλίου 2021 21:23

Γηροκομείο στα Χανιά: σοκάρουν οι καταγγελίες πρώην εργαζομένων

Συγγενής θανόντος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις πληροφορίες που τον έφθασαν στο σημείο να ζητήσει εκταφή.

γηροκομείο Χανιά

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη, από συγγενείς ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν στο Γηροκομείο των Χανίων. Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί τους, ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο αδελφός 58χρονου παθόντα μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι η οικογένεια ζητά να γίνει εκταφή για να γίνουν γνωστά τα πραγματικά αίτια θανάτου του. "Είπα στην ιδιοκτήτρια "εσείς τον φάγατε". Μας είπαν ότι πέθανε από ανακοπή. Όλους τους θανάτους τους λένε «ανακοπές». Εκεί μέσα δεν άκουσα εγώ άλλο πράμα, μόνο «ανακοπή»" τόνισε ο Κώστας Παρτσαλάκης.

Ο 58χρονος, υποστηρίζουν πρώην υπάλληλοι της μονάδας, ζούσε μαρτυρικά στο γηροκομείο των Χανίων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στις αρχές, τον είχαν βάλει να κοιμάται στα υπόγεια της μονάδας.

Κοιμόταν έξω στα πλυντήρια, σε ράντζο, μέσα στο θόρυβο, δεν μπορούσε ο άνθρωπος να ησυχάσει. Του φερόντουσαν άσχημα, δεν τον άφηναν να βγει έξω. Του λέγανε συνέχεια «έχουμε κόσμο, μην περπατάς στους διαδρόμους». Του φερόντουσαν… σαν σκυλί ήταν εκεί μέσα ο Γιάννης. Είχε κομμένο το εντεράκι του και έπρεπε να του βάζουμε αυτή τη σακούλα και πολλές φορές τον άφηναν ή του έλεγαν «κάντο μόνος σου» τονίζει πρώην υπάλληλος του γηροκομείου.

ΧΑΝΙΑ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ - ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

"Τον είχαν στα πλυντήρια παρατημένο. Τον αφήνανε και άλλαζε μόνος του, δεν τον ξυρίζανε, δεν τον πλένανε, ο άνθρωπος είχε να κάνει καιρό μπάνιο. Δηλαδή βρωμούσε, τα νύχια του άκοπα, τα πόδια του. Ήθελαν να του αλλάξουν την αγωγή, Ξέρω ότι δεν τον έπιαναν και του δίνανε επιπλέον δόσεις για να κοιμάται. Πολλές φορές του δίνανε και παραπάνω από ότι έπρεπε" λέει άλλος εργαζόμενος.

Όπως και άλλοι συγγενείς τροφίμων, έτσι και οι συγγενείς του 58χρονου όσες φορές προσπάθησαν να τον δουν, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Δεν μας άφηναν ούτε να μπούμε, ούτε τίποτα. Μόνο με ραντεβού και έξω. Δεν ξέρω τι γινότανε μέσα, δεν ξέρω. Έλεγε πως περνά καλά, όμως είχε πέσει πολύ, είχε αδυνατήσει” λέει ο αδελφός του.

Φοβόντουσαν να μιλήσουν στα παιδιά τους από ευγένεια οι άνθρωποι. Δεν θέλανε να φορτίσουν τα παιδιά τους και να τους φορτώσουν και άλλο. Αυτοί τους δένανε όλη νύχτα και όλη μέρα για το τίποτα. Αυτοί δεν τους τάιζαν για οικονομία. Τους ξυπνούσα, πριν τους ναρκώσουν και έλεγα «σήκω περπάτα, θα μείνεις ανάπηρη»!” καταγγέλλει πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου.

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας έχουν  ζητήσει από τις Αρχές να καταθέσουν συμπληρωματικά μάρτυρες υπεράσπισης που θα βεβαιώσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι υπήρχε επαρκής φροντίδα, ενώ παραπέμπουν και στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που είχαν κάνει σε διάφορες περιστάσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στηρίζει την “Φλόγα”

Γουίλιαμ και Κέιτ: Γιόρτασαν την 10η επέτειό τους με φωτογραφίες

Μεταλλάξεις κορονοϊού: εκατοντάδες νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο