LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2021 18:45 | Ανανέωση: 27 Απριλίου 2021 18:51

Γηροκομείο στα Χανιά: Οργή για τους… πελάτες δύο ταχυτήτων

«Είδα 30 θανάτους γερόντων σε 8 μήνες» είπε στον ΑΝΤ1 πρώην εργαζόμενη της οίκου ευγηρίας. Σοκάρουν οι συνεχείς καταγγελίες.

ΧΑΝΙΑ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ - ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

Την ώρα που διοίκηση και προσωπικό του οίκου ευγηρίας επιμένουν να μιλούν για σκευωρία και ανυπόστατες καταγγελίες, προσκαλώντας τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν τους χώρους του ιδρύματος, συγγενείς θυμάτων που έχουν προσφύγει στις Αρχές και έχουν καταθέσει τα βασανιστήρια των δικών τους ανθρώπων, ζητούν να γίνει έλεγχος στα υπόγεια του ιδρύματος. Εκεί, καταγγέλλουν, φυλάσσονται όσοι δεν δίνουν υψηλά μισθώματα.

Η μητέρα της Σοφίας είχε μια αναπηρική σύνταξη 650 ευρώ και για αυτό το ποσό, έφτασε η μητέρα της να δένεται και να ναρκώνεται – όπως έχει καταγγείλει με κατάθεσή της στην Ασφάλεια Χανίων – για να μην απασχολεί το προσωπικό! Η 60χρονη μητέρα της Σοφίας – χωρίς παθολογικά προβλήματα – μπήκε στο γηροκομείο τον Οκτώβρη του 19 και πέθανε 8μήνες αργότερα, σκελετωμένη, από… ανακοπή καρδιάς!

Μία συγκλονιστική μαρτυρία κατέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παρδαλάκης, ο οποίος είχε τη μητέρα του στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Όπως είπε, από τις πρώτες ημέρες είχε παραξενευτεί από την αντιμετώπιση από πλευράς γηροκομείου και περιέγραψε πως την βρήκε «με ασιτία και αφυδάτωση».

Πρώην εργαζόμενη υποστήριξε ότι μέσα σε οκτώ μήνες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25-30 φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι, ενώ κατήγγειλε ότι είδε ηλικιωμένους να υπογράφουν με τη βία μεταβίβαση περιουσίας σε εργαζόμενους της δομής, παρουσία αστυνομικών που καλούνταν ως μάρτυρες!

Οι νομικοί σύμβουλοι της δομής, πάντως, κατέθεσαν υπομνήματα στην εισαγγελία Χανίων και τον Άρειο Πάγο. Ζητούν να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας και να παραμείνει μυστική η προανάκριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Μεγάλης Τρίτης

Κεραμέως για πρακτικές φοιτητών: από πότε και για ποιους ξαναρχίζουν

“Η Bίβλος” στον ΑΝΤ1 από την Μεγάλη Τρίτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο