LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2021 10:19 | Ανανέωση: 21 Απριλίου 2021 10:37

Πάσχα – Εκκλησία της Κρήτης: αντάρτικο για Ανάσταση και ωράρια

Τι ζητά η Εκκλησία της Κρήτης, μέσω επιστολής που έστειλε στην Κεραμέως, για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Καμπάνα - εκκλησία

Διαφοροποιείται η Εκκλησία της Κρήτης από την πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς το πώς θα εορταστεί το Άγιον Πάσχα.

Μέσω επιστολής που έστειλε στην αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, κάνει λόγο για ιερές ακολουθίες εντός των Ιερών Ναών – με τήρηση όμως όλων των προβλεπόμενων μέτρων – και με αναλογία ενός ατόμου ανά 20 τ.μ.

Επίσης, δεν κάνει λόγο για Ανάσταση στις 9 το βράδυ, αντιθέτως ζητά την τροποποίηση του ωραρίου απαγόρευσης το Μεγάλος Σάββατο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να μπορέσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν την Ανάσταση.

Οι ιεράρχες του νησιού για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και για την Διακαινησίμου εβδομάδα προτείνουν τα εξής:

  • Παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και με αναλογία 1 άτομο ανά 20 τ.μ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Ιερούς Ναούς (Μητροπολιτικούς, Καθεδρικούς, Μοναστηριακούς, Ενοριακούς) με ανώτατο όριο τα 100 πρόσωπα.
  • Παρουσία των πιστών στους προαύλιους χώρους των Ιερών Ναών με τη χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων μέτρων προστασίας (αποστάσεις 2 μέτρων σε κάθε πλευρά, χρήση μάσκας κτλ).
  • Τέλεση δύο ή περισσότερων Ιερών Ακολουθιών σε διαφορετικές ώρες, όπου υπάρχει δυνατότητα, για την μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών χωρίς φαινόμενα συνωστισμού, καθώς και δυνατότητα τελέσεως υπαιθρίων Ιερών Ακολουθίων σε ανοιχτούς χώρους.
  • Περικοπή της λιτανεύσεως του Επιταφίου μόνον πέριξ των Ιερών Ναών, δίχως την πραγματοποίηση της καθιερωμένης μεγάλης πομπής – λιτανείας δια των οδών των Ενοριών, στις πόλεις και στα χωριά της υπαίθρου.
  • Αλλαγή του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ, τουλάχιστον για τις ημέρες Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, καθώς και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι πιστοί να μετάσχουν απρόσκοποτα στις Ιερές Ακολουθίες.
  • Διενέργεια εβδομαδιαίων ελέγχων (self test, rapid test) στους κληρικούς, ιεροψάλτες, εκκλησιαστικούς συμβούλους και συνεργάτες των Ιερών Ναών.

Πηγή: cretapost.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οχάιο: Νεκρή έφηβη από αστυνομικά πυρά

H European Super League προχωρά σε τακτική αναδίπλωση

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο