LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣέρρεςΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2021 18:50

Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία στο τελωνείο (βίντεο)

Ουρά φορτηγών μέχρι και 10 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Σύνορα Προμαχώνα - Ουρά φορτηγών

Ουρά φορτηγών μέχρι και 10 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Αιτία των πολύωρων καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι στο ελληνικό σύνορο, μόνο ένας αστυνομικός διενεργεί ελέγχους ταυτοποίησης και στις τρεις λωρίδες, σύμφωνα με οδηγό που βρίσκεται στο σημείο.

"Είναι δυνατόν ένα άτομο να ελέγχει όλες τις ταυτότητες; Το πρόβλημα δημιουργείται μόνο στο ελληνικό σύνορο. Μάλιστα, όταν παίρνουμε τηλέφωνο στο τελωνείο, μας λένε "εμείς κάνουμε την δουλειά μας” και ρίχνουν την ευθύνη στους Βούλγαρους. Λένε ότι δήθεν δεν δουλεύουν τα συστήματά τους. Βέβαια, μετά από αναμονή 6-8 ωρών, όταν επιτέλους φτάνουμε στο βουλγάρικο σύνορο, το διασχίζουμε με ευκολία και διαπιστώνουμε ότι για τις καθυστερήσεις οφείλεται το ελληνικό”, δήλωσε ο οδηγός.

Σύνορα Προμαχώνα - Ουρά φορτηγών

Ο ίδιος περιγράφει τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι οδηγοί, καθώς εκτός της ταλαιπωρίας από την πολύωρη αναμονή, αναγκάζονται να πραγματοποιούν τις φυσικές τους ανάγκες στο οδόστρωμα, ή να διανύουν αποστάσεις χιλιομέτρων με τα πόδια, για να βρουν κάποιο πρατήριο από όπου μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και νερό.

Ο πρόεδρος ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης αναφέρει στο GRTimes ότι κύρια αιτία των καθυστερήσεων είναι ότι στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, έχουν συσσωρευτεί οδηγοί που υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαν από τους Εύζωνες.

"Οι καθυστερήσεις όμως στους Εύζωνες είναι πολύ μεγαλύτερες, επειδή διενεργούν τεστ στους οδηγούς και επιτρέπουν ελάχιστα αυτοκίνητα να περνούν ημερησίως. Σκεφτείτε ότι ότι οι Σέρβοι οδηγοί εγκατέλειψαν αυτό το σύνορο. Έτσι, ενώ ο Προμαχώνας δεχόταν 1.000 αυτοκίνητα κάθε μέρα, ενώ τώρα είναι περισσότερα από 1.500. Το κλείσιμο ενός τόσο μεγάλου συνοριακού σταθμού αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μεταφέρονται στον Προμαχώνα και να δημιουργείται κομφούζιο. Αλλά δεν ακούει κανένας. Όλα τα αυτιά είναι κλειστά”, εξηγεί.

Σύνορα Προμαχώνα - Ουρά φορτηγών

Σύνορα Προμαχώνα - Ουρά φορτηγών

Σύνορα Προμαχώνα - Ουρά φορτηγών

Πηγή: GRTimes


Eιδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Μωρό έπεσε από μπαλκόνι

Rapid Test - ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνουν δωρέαν έλεγχοι την Τετάρτη

Τροχαίο στη Γαύδο - συγκλονίζει ο συνοδηγός: μακάρι να γύριζα την Κορίνα πίσω (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο