LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2021 17:14

“Συνεργάτης” βουλευτή εξαπατούσε ανέργους

Ο 50χρονος απατεώνας έταζε δουλειές έναντι αμοιβής.

Χρήματα - Λεφτά

Θρασύτατος απατεώνας δρούσε στον Βόλο. Εμφανιζόταν ως διευθυντής πολιτικού γραφείου υποψήφιου βουλευτή, το 2019, και εισέπραττε χρήματα, από τα θύματά του.

Ο αδίστακτος 50χρονος εξαπάτησε ακόμα και ανέργους από τους οποίους πήρε εκατοντάδες ευρώ, τάζοντας δουλειά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Η δράση του επιτήδειου απατεώνα ξεσκεπάστηκε όταν δύο άνεργες γυναίκες θύματά του, αλλά και ο νυν βουλευτής, κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του.

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πώς δρούσε ο απατεώνας

Λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 (αρχές καλοκαιριού) ο 50χρονος ήρθε σε επαφή με τρεις άνεργους, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, λέγοντάς τους πως είναι διευθυντής σε πολιτικό γραφείο τοπικού υποψήφιου βουλευτή και πως θα τους εξασφαλίσει εργασία αρκεί να του δώσουν κάποια χρήματα. Ο 50χρονος, ζήτησε από το ένα θύμα του το ποσό των 600 ευρώ, λέγοντάς του πως έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματίες, και να περιμένει μετά την καταβολή των χρημάτων να τον πάρουν τηλέφωνο για να τον προσλάβουν, μετά τη μεσολάβησή του.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και στις δύο άλλες περιπτώσεις, αυτές των γυναικών και μάλιστα στη μία φέρεται να ήταν και ιδιαίτερα πιεστικός, αφού δεν δέχτηκε να πάρει τα χρήματα λίγο αργότερα, όταν η γυναίκα του είπε πως βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και δεν είχε τα χρήματα. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν ανένδοτος και της είπε ότι πρέπει να του τα καταβάλει άμεσα, αλλιώς θα έχανε την ευκαιρία να βρει δουλειά…

Ο 50χρονος, για να πείσει τα θύματά του ότι είχε υψηλές γνωριμίες, έδειχνε φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν στο φόντο με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής και όχι μόνο, ακόμα και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την περιοδεία του στη Μαγνησία, ενώ αφού τους πήρε τα χρήματα τους έλεγε να περιμένουν τηλεφώνημα από τους εργοδότες τους για να πιάσουν δουλειά.

Μάταια όμως, ο καιρός περνούσε ο δήθεν εργοδότης δεν τηλεφωνούσε και στα τηλεφωνήματα των άνεργων ο 50χρονος τους ζητούσε να κάνουν υπομονή.

Η μια από τις γυναίκες επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο, απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχε άτομο με το συγκεκριμένο όνομα (όχι μόνο ως διευθυντής, ούτε καν ως προσωπικό), ενώ οι άλλοι δύο που περίμεναν δουλειά προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και διαπίστωσαν ότι είχε καταργήσει τον τηλεφωνικό του αριθμό.

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του για απάτη, ενώ παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, η οποία οδήγησε τελικά στα ίχνη του 50χρονου, οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν επέστρεψε τα χρήματα που απέσπασε από τους τρεις ανέργους, ενώ όταν συνελήφθη, φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε τον τότε υποψήφιο και νυν βουλευτή Μαγνησίας, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας, με τα θύματα να του καταβάλουν τα 600 ευρώ, ο άνδρας και από 150 ευρώ οι δύο γυναίκες, για να τους βρει δουλειά, αν και από την έρευνα που ακολούθησε το γραφείο δεν εντοπίστηκε.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμώνΧθες 21:39 | Ειδήσεις

Τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια δοκιμών με τον Μπόρχα Γκόμεθ να χ΄΄ανει τη ζωή του στη πίστα.

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)Χθες 22:54 | Ειδήσεις

Ολονύχτια μάχη για δεύτερο 24ωρο στην Ιεράπετρα.

Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσειςΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντο και 48 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων. 

Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησηςΧθες 22:12 | Ειδήσεις

Τρια ανήλικα άτομα που κατανάλωσαν αλκοόλ στο συγκεκριμένο κατάστημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου με συμπτώματα μέθης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βράχο- Τραυματίστηκε γυναίκα (εικόνες)23:59Παναθηναϊκός - Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ένα βήμα από τη συμφωνία, λένε οι Λιθουανοί23:47Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει τις καμένες εκτάσεις23:34Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια23:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)23:06Μεξικό: Ο δήμαρχος μιας πόλης παντρεύτηκε έναν.... θηλυκό αλιγάτορα (βίντεο)22:52Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:57Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο