LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2021 06:19 | Ανανέωση: 09 Μαρτίου 2021 06:27

ΑΠΘ: επεισόδια με πέτρες και χημικά

Αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κλούβες των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το σημείο, ενώ έγιναν προσαγωγές και μία σύλληψη.

ΑΠΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα νεαρών, που νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί κοντά στην Καμάρα, προσπάθησε να μπει στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να τους αποτρέψουν στην οδό Εθνικής Αμύνης έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν ακόμα και πέτρες από νεαρούς.

Έως τα ξημερώματα η κατάσταση γύρω από το Αριστοτέλειο παρέμενε τεταμένη, με τους καταληψίες να έχουν κλειστεί στην πρυτανεία μετά και από την αστυνομική  επιχείρηση  νωρίτερα έξω από τους χώρους του ΠανεπιστημίουΜέσω των κοινωνικών δικτύων, μάλιστα, γινόταν κάλεσμα από την πλευρά των φοιτητών για στήριξη της κατάληψης.

Αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κλούβες των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το σημείο, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Μάλιστα, η μία από τις πέντε προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 23χρονου συλληφθέντα αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περί κορονοϊού, όπως επίσης σε καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες.

Πηγή: seleo.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο