LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛάρισαΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 12:24 | Ανανέωση: 03 Μαρτίου 2021 12:24

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Ελασσόνα. Στο δρόμο βγήκαν οι κάτοικοι. Μεγάλες ζημιές και καταρρεύσεις κτηρίων.

σεισμός - Δαμάσι - Ελασσόνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρϊχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα στις 12:16, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινσιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 21χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό του βάθος στα 7,8χλμ.

Τρία λεπτά αργότερα, στις 12:19 καταγράφηκε μία δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10χλμ και επίκεντρο στα 7χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί, με τον Ευθύμη Λέκκα να προειδοποιεί μέσω του ΑΝΤ1 ότι θα είναι συνεχείς και ισχυροί. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γ.Χουλιάρας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής, να αποφύγουν τα παλιά σπίτια.

Σεισμός - Ελασσόνα

Καταρρεύσεις έχουν σημειωθεί σε κτήρια στα χωριό Μεσοχώρι. Αλλά και στο Δαμάσι κτήρια έχουν καταρρεύσει. Μάλιστα,κατέρρευσε και τοίχος σε σχλείο, ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί  είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την περιοχή

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήδη υπάρχει κινητοποίηση ώστε να στηθούν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές θα διανεμηθούν εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.

Σεισμός - Δαμάσι - σχολείο - Ελασσόνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία που επέδειξε κατά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.  

σεισμός - Λάρισα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ελασσόνας,  έκανε γνωστό ότι ένας άνθρωπος είχε εγκλωβιστεί σε ετοιμόρροπο σπίτι στο χωριό Μεσοχώρι, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα με επιτυχία.

σεισμός - Δαμάσι

Από τον ισχυρό σεισμό έχει υποστεί ζημιές ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας.

Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.

"Μετά τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές σε μια οικία στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, καθώς και σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ Ε/Π του ΠΣ μεταβαίνει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση και έλεγχο. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει στο σημείο που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση για τον συντονισμό των δυνάμεων. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σεισμός - Ελασσόνα

Στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο, με εντολή του Πρωθυπουργού, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συντονίζεται ο μηχανισμός, που βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Άλλωστε ελικόπτερο και drones της Πυροσβεστικής βρίσκονται ήδη εκεί, επιθεωρώντας για τις καταστροφές.

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Δένδια και μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας μετά το σεισμό. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας, αν χρειαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου - tweet - σεισμός

σεισμός - Ελασσόνα

Σεισμός - Ελασσόνα

σεισμός - Λάρισα

σεισμός - Λάρισα

σεισμός - Λάρισα - κόσμος

σεισμός - Λάρισα - κόσμος

σεισμός - Λάρισα - κόσμος

σεισμός - Λάρισα - κόσμος

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η δόνηση και στα Τρικαλα, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο απο την ώρα της δόνησης

Φωτογραφίες, βίντεο: larissanet.gr trikalaola.gr, onlarissa.gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο