LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2021 18:59 | Ανανέωση: 02 Φεβρουαρίου 2021 19:20

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ο αδικοχαμένος πυροσβέστης (εικόνες)

Θρήνος στην κηδεία του ήρωα πυροσβέστη που έχασε την ζωή του πάνω στο καθήκον. Απαρηγόρητη η οικογένειά του. Άφησε ορφανά τρία παιδιά.

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Εκκωφαντική η σιωπή, βουβός ο πόνος, όλων όσοι σήμερα παρακολούθησαν, σε κλίμα βαθιάς οδύνης και υπό τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, την εξόδιο ακολουθία του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμου, στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, στη Ν. Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου διέμενε με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Με τρεμάμενη φωνή που μαρτυρούσε τη συναισθηματική φόρτιση, απηύθυνε το στερνό αντίο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «…Ήρθαμε σήμερα εδώ να πούμε το στερνό αντίο σ' έναν αγαπητό συνάδελφο, ο οποίος χάθηκε απ' την πυροσβεστική οικογένεια. Σ' ένα παλικάρι, σ' έναν λεβέντη, σ' έναν ήρωα που θυσιάστηκε στο βωμό του καθήκοντος… Να πω το στερνό αντίο στον Γιάννη και να πω τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθιά οδύνη απ' τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, αλλά ακόμα και απ' τον πρώην Αρχηγό και νυν Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τη «θυσία» που «έχει χαράξει τις καρδιές μας ανεξίτηλα, θα μείνει μεσ' τις καρδιές μας» και για την οποία «θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα ήρωα και θα τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει». Αποχαιρέτισε τον πυροσβέστη που όπως και άλλοι πριν απ' αυτόν «έδωσε τη ζωή του για σώσει την ανθρώπινη ζωή», ευχόμενος να «είναι ο Γιάννης ο τελευταίος που έφυγε…», υπογραμμίζοντας πως «στόχος του ήταν μαζί με τους άλλους συναδέλφους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπέρμετρα μεγάλες, πολύ δύσκολες, δύσκολο να τις καταλάβει ο κάθε πολίτης, γιατί εκεί ενεργεί ο πυροσβέστης, να σώσει 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο και τους δασκάλους τους».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια πρόσθεσε «εκτός απ' την πυροσβεστική οικογένεια λείπει κι απ' τη δική του οικογένεια, αλλά πιστέψτε με ο κάθε πατέρας, η κάθε μάνα, η κάθε γυναίκα, το κάθε παιδί ενός πυροσβέστη, απανταχού πυροσβέστη σ' όλη την Ελλάδα, θρηνεί μαζί σας σήμερα και σας καταλαβαίνει απόλυτα… Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεστε στήριξη και απευθύνομαι και στους πολίτες αυτής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στους συναδέλφους μου τους άξιους, που κινδυνεύουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε, δεσμεύομαι ότι θα στηρίξουμε αυτή την οικογένεια και η πολιτική ηγεσία έχει δεσμευτεί γι' αυτό…», κατέληξε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η μεταφορά της σορού στο νεκροταφείο της Ν. Χιλής, έγινε πεζή με προπομπό άγημα αποτελούμενο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Ο Αρχιπυροσβέστης, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό των παιδιών σε σχολεία της κοινότητας Απαλού, προσπαθούσε να διασώσει μαζί με δύο συναδέλφους του και άλλους εγκλωβισμένους πολίτες στη περιοχή.

Οι δύο συνάδελφοί του κατέφεραν να βγουν εγκαίρως από το όχημα, όμως ο Αρχιπυροσβέστης εγκλωβίστηκε και στην προσπάθειά του να βγει, παρασύρθηκε σε φρεάτιο από τον ορμητικό όγκο νερών.

Ο άτυχος Αρχιπυροσβεστης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί  από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Βίντεο - φωτογραφίες: e-evros.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα από τους ισχυρότερους στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑΣήμερα 13:09 | Ειδήσεις

Μια ισχυρή σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι καλή όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για τον κόσμο, είπε μεταξύ άλλων η κ. Γκιλφόιλ 

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβειαΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος

Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Φυσικά και φοβάμαι, είμαι 30 χρόνια επιχειρηματίας στο νησί». Τι είπε ο επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πτώση τουρκικού πυροσβεστικού αεροσκάφους - Ο πιλότος είχε τραυματιστεί σε προηγούμενο αεροπορικό συμβάν 13:45Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα από τους ισχυρότερους στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑ13:31Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΕΛΙΖΑ13:17Ημαθία: Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι13:03Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι από αυτά που θα διαβάσω12:49Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο, δήλωσε ο Ζελένσκι 12:35Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών από την κατάχρηση των social media12:21Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογούνται οι αστυνομικοί – "Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση" λέει η μητέρα της12:07Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς11:52Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα11:38Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος που είχε ερωτική σχέση με ανήλικη 11:24Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)11:10Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 53χρονος μετά το τροχαίο – Πώς έγινε το δυστύχημα10:56Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία10:28Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού10:14Κορωπί: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 22χρονο που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ10:00Η βρετανή υπουργός Πολιτισμού καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ09:48Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που "νομιμοποιούσε" κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστά χαρτιά09:34Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο09:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο