LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2021 18:59 | Ανανέωση: 02 Φεβρουαρίου 2021 19:20

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ο αδικοχαμένος πυροσβέστης (εικόνες)

Θρήνος στην κηδεία του ήρωα πυροσβέστη που έχασε την ζωή του πάνω στο καθήκον. Απαρηγόρητη η οικογένειά του. Άφησε ορφανά τρία παιδιά.

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Εκκωφαντική η σιωπή, βουβός ο πόνος, όλων όσοι σήμερα παρακολούθησαν, σε κλίμα βαθιάς οδύνης και υπό τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, την εξόδιο ακολουθία του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμου, στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, στη Ν. Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου διέμενε με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Με τρεμάμενη φωνή που μαρτυρούσε τη συναισθηματική φόρτιση, απηύθυνε το στερνό αντίο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «…Ήρθαμε σήμερα εδώ να πούμε το στερνό αντίο σ' έναν αγαπητό συνάδελφο, ο οποίος χάθηκε απ' την πυροσβεστική οικογένεια. Σ' ένα παλικάρι, σ' έναν λεβέντη, σ' έναν ήρωα που θυσιάστηκε στο βωμό του καθήκοντος… Να πω το στερνό αντίο στον Γιάννη και να πω τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθιά οδύνη απ' τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, αλλά ακόμα και απ' τον πρώην Αρχηγό και νυν Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τη «θυσία» που «έχει χαράξει τις καρδιές μας ανεξίτηλα, θα μείνει μεσ' τις καρδιές μας» και για την οποία «θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα ήρωα και θα τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει». Αποχαιρέτισε τον πυροσβέστη που όπως και άλλοι πριν απ' αυτόν «έδωσε τη ζωή του για σώσει την ανθρώπινη ζωή», ευχόμενος να «είναι ο Γιάννης ο τελευταίος που έφυγε…», υπογραμμίζοντας πως «στόχος του ήταν μαζί με τους άλλους συναδέλφους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπέρμετρα μεγάλες, πολύ δύσκολες, δύσκολο να τις καταλάβει ο κάθε πολίτης, γιατί εκεί ενεργεί ο πυροσβέστης, να σώσει 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο και τους δασκάλους τους».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια πρόσθεσε «εκτός απ' την πυροσβεστική οικογένεια λείπει κι απ' τη δική του οικογένεια, αλλά πιστέψτε με ο κάθε πατέρας, η κάθε μάνα, η κάθε γυναίκα, το κάθε παιδί ενός πυροσβέστη, απανταχού πυροσβέστη σ' όλη την Ελλάδα, θρηνεί μαζί σας σήμερα και σας καταλαβαίνει απόλυτα… Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεστε στήριξη και απευθύνομαι και στους πολίτες αυτής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στους συναδέλφους μου τους άξιους, που κινδυνεύουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε, δεσμεύομαι ότι θα στηρίξουμε αυτή την οικογένεια και η πολιτική ηγεσία έχει δεσμευτεί γι' αυτό…», κατέληξε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η μεταφορά της σορού στο νεκροταφείο της Ν. Χιλής, έγινε πεζή με προπομπό άγημα αποτελούμενο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος - κηδεία - πυροσβέστης

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Ο Αρχιπυροσβέστης, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό των παιδιών σε σχολεία της κοινότητας Απαλού, προσπαθούσε να διασώσει μαζί με δύο συναδέλφους του και άλλους εγκλωβισμένους πολίτες στη περιοχή.

Οι δύο συνάδελφοί του κατέφεραν να βγουν εγκαίρως από το όχημα, όμως ο Αρχιπυροσβέστης εγκλωβίστηκε και στην προσπάθειά του να βγει, παρασύρθηκε σε φρεάτιο από τον ορμητικό όγκο νερών.

Ο άτυχος Αρχιπυροσβεστης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί  από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Βίντεο - φωτογραφίες: e-evros.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο