LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΡοδόπηΔημοσίευση: 06 Ιανουαρίου 2021 19:03

Κορονοϊός: “Έκρηξη” κρουσμάτων μετά από αρραβώνα

Ποια κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ

Ένας αρραβώνας ήταν η εστία του κορονοϊού στα πομακοχώρια και συγκεκριμένα στο Δήμο Αρριανών, στον οικισμό Στροφή, στη Νέδα, στο Αγιοχώρι αλλά και σε άλλα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, κ. Γιάννης Τσουγκράνας. Σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, τα σοβαρά περιστατικά της Κομοτηνής περιθάλπονται στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Χριστόδουλο Μερτζή.

Ο αρραβώνας, σε συνδυασμό με την ιδιοσυγκρασία των μουσουλμάνων, η οποία "επιβάλει" πολλές και συχνές συναντήσεις, προκάλεσαν τη διασπορά του κορωνοϊού σε πολλά χωριά Πομάκων στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τον κ. Τσουγκράνα ωστόσο, η αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή, δε φαίνεται στα νοσοκομεία, τα οποία μέχρι στιγμής αντέχουν.

«Η εικόνα στα νοσοκομεία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών. Σίγουρα όμως αυτό δεν μπορεί να μας εφησυχάζει. Η μόνη λύση είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης το αν θα αντέξουν τα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Πρέπει να υπακούμε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων», τονίζει ο κ. Τσουγκράνας.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αναφέρει ότι είναι πολύ λίγα τα περιστατικά που νοσηλεύονται. Διευκρινίζει, ότι τα σοβαρά περιστατικά, έτσι κι αλλιώς στέλνονταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα ίδια επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Χριστόδουλος Μερτζής στο GRTimes.gr.

«Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν είναι ιδιαίτερα επανδρωμένο. Έτσι, στο δικό μας νοσοκομείο έρχονταν πολλά περιστατικά από Δράμα και Κομοτηνή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά, πάντως, ότι το νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται να αντέχει, αλλά και να βρίσκεται σε ετοιμότητα να υποδεχθεί αρκετούς ασθενείς σε ΜΕΘ σε περίπτωση εκτίναξης των κρουσμάτων στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στις γύρω περιοχές.

«Είχαμε 15 ΜΕΘ στο πρώτο κύμα, οι οποίες έγιναν 21 στο δεύτερο, καθώς διαμορφώθηκαν κατάλληλα τα χειρουργεία. Με εντολή του Υπουργείου Υγείας αλλά και με την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού, καταφέραμε να προστεθούν επιπλέον 6 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας, φτάνοντας τις 27, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε», τονίζει ο κ. Μερτζής.

Ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

«Δεν αρκεί να διασωληνώσεις κάποιον. Ένας διασωληνωμένος χρειάζεται εντατική θεραπεία. Απαιτείται συνεχής επαφή με τον ασθενή. Για κάθε ασθενή σε ΜΕΘ απαιτούνται 3 νοσηλευτές, ενώ εμείς έχουμε μόλις 44. Φανταστείτε τι θα γίνει αν γεμίσουν και ι 27 κλίνες ΜΕΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μερτζής κλείνοντας, τονίζει ότι παρά τις ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα το 50% των κλινών του νοσοκομείου είναι διαθέσιμο για τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: GRTimes.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΚαπιτώλιοΣήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για το δεύτερο μέρος της 10ημερης περιοδείας του, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 


 


 


 

Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνηΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

 Όλα όσα αποκάλυψε για το παρασκήνιο μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο.

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)Σήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στη συνέχεια πορεία προς τα στενά του Πειραιά και τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην ΕλλάδαΣήμερα 17:40 | Ειδήσεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τις δράσεις τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το νόμιμο εμπόριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17Λάρισα: Εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης19:01Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει - Στο νοσοκομείο ο οδηγός18:45Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)18:30Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ Στάρμερ18:16Ρωσία: Παρέδωσε τις σορούς 1.000 ουκρανών στρατιωτών18:02ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα17:47Amber Alert για γονική αρπαγή 5χρονου17:33Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός μοτοσικλετιστής που οδηγούσε ανάποδα σε δρόμο17:18Χαλκιδική: Απέδρασε κρατούμενος από τις φυλακές17:04Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ16:49Δραπετσώνα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια κάνναβης16:35Ευλογιά προβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων16:21Κρήτη: Νεκρός ένας άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα του σε τροχαίο16:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο