LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2020 16:32

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας των εργαζομένων

Τα δρομολόγια που θα εξαιρεθούν από τη στάση εργασίας. Τι ζητούν οι εργαζόμενοι.

λεωφορείο ΟΑΣΘ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας ως τις 10 το πρωί, κατέρχονται τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Προαναγγέλλουν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τη διοίκηση για «ανάλγητη και αδιάφορη στάση» προς το επιβατικό κοινό και τους ίδιους, και ζητώντας την παρέμβαση των συναρμοδίων υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται τα δρομολόγια της γραμμής 32Ν (σ.σ. που με αφετηρία τον Εύοσμο εξυπηρετεί τα νοσοκομεία Γεννηματά, Άγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου, τα οποία θα γίνονται κανονικά, «στο πλαίσιο της κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ κάνει λόγο για παροπλισμένα λεωφορεία -ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα µέσω leasing-- στα αμαξοστάσια του Οργανισμού, ελλιπέστατη συντήρηση του στόλου των οχημάτων που είναι σε κυκλοφορία, κωλυσιεργία στη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για μονομερείς ενέργειες περικοπής θεσμικών και μισθολογικών παροχών.

 Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, έκαναν υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα, ευελπιστώντας πως κάτι θετικό θα προέκυπτε για την ανάταξη της πολύπαθους συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, αλλά «το ποτήρι ξεχείλισε».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση των κινητοποιήσεων και ερωτηθείς για τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γεώργιος Σκόδρας, δήλωσε: «Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μεριμνά για την ορθή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη φέρει 100 λεωφορεία και θα φέρει άλλα 100 στο επόμενο διάστημα, ως τα τέλη του Ιανουαρίου. Κάποιους, η εξέλιξη του ΟΑΣΘ και η επόμενη ημέρα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τούς ξεπερνά. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο