LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2020 16:05

Το προσωπικό δράμα του εμπρηστή της Φάτνης στον Βόλο

Απολογία - σοκ του 37χρονου. Η απόφαση της Εισαγγελίας.

ΦΑΤΝΗ - ΒΟΛΟΣ

Αναψε φωτιά για να ζεσταθεί…

Στα δικαστήρια Βόλου συνεχίστηκε το κοινωνικό δράμα με τον 37χρονο επονομαζόμενο ως «δεύτερο Κάμελ», που συνελήφθη την Πέμπτη από αστυνομικούς για τη φωτιά στη φάτνη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το taxydromos. gr, στην Εισαγγελία Βόλου ο 37χρονος έδινε ακατάληπτες απαντήσεις για τη φωτιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό με τη γέννηση του Θεανθρώπου. Τη μία έλεγε ότι ήθελε να ανάψει τσιγάρο, την άλλη να… ζεσταθεί.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο υπήρξε σοβαρός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο τον Απρίλιο καθώς διατάχθηκε παράλληλα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για ενδεχόμενο ακούσιο περιορισμό του.

Ο 37χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον εμπρησμό είχε βγει από ψυχιατρική κλινική. Παρά τα προβλήματα είναι μόνος, άστεγος, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, καθώς η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει και εργάζεται σε άλλη πόλη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά.

Εδώ και τρία χρόνια στο "βιογραφικό" καταγράφει επιθέσεις με εκτόξευση αντικειμένων εναντίον γυναικών και παιδιών στο κέντρο της πόλης και εισβολές σε καταστήματα όπου προκαλεί φθορές.

Παρά τα προαναφερόμενα η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αποφάνθηκε ότι ο 37χρονος δεν χρήζει ψυχιατρικού εγκλεισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι είχε επίγνωση των πράξεών του και ότι δεν είναι επικίνδυνος!

Αντιμετώπισε λοιπόν το περιστατικό όπως και με τον "Κάμελ" ως κοινωνικό και όχι ψυχιατρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι έβαλε τη φωτιά γιατί είναι μόνος, άστεγος, κρύωνε και ήθελε να ζεσταθεί.

Ετσι ο 37χρονος επέστρεψε και πάλι στους δρόμους παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν υπάρχει καμία δομή να του προσφέρει φροντίδα εν μέσω της πανδημίας και του χειμώνα που μόλις άρχισε.

Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου. Την ημέρα της φωτιάς εργαζόμενος σε επιχείρηση είδε το συγκεκριμένο άτομο να περιφέρεται σχεδόν γυμνό και λίγη ώρα αργότερα ντυμένο με τους μανδύες που πήρε από τις κούκλες από τη φάτνη. Ηταν ο ίδιος που ζήτησε αναπτήρα για να ανάψει τσιγάρο.

Ο εργαζόμενος του έδωσε αναπτήρα αλλά δεν περίμενε να τον πάρει πίσω. Συνέχισε τη δουλειά του όταν σε περίπου ένα τέταρτο της ώρας είδε τη φάτνη να τυλίγεται στις φλόγες και κάλεσε την Πυροσβεστική.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο