LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑιτωλοακαρνανίαΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 18:50

Στη “φάκα” της Αστυνομίας “ποντικοί” που ρήμαζαν σπίτια

Η λεία των διαρρηκτών ξεπερνά  τις 100.000 ευρώ. Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛΑΣ. Πώς δρούσαν.

AP - Χειροπέδες

Σπείρα, που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι εννέα άνδρες και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες και 26 κλοπές, ενώ η συνολική λεία των μελών της σπείρας ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των μελών της σπείρας, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την δράση τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ηγετικά στελέχη της σπείρας, αφού εντόπιζαν και στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στη συνέχεια αποσπούσαν πληροφορίες που αφορούσαν σπίτια, στα οποία πιθανολογούσαν ότι οι ιδιοκτήτες τους έκρυβαν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Κατόπιν, άρχιζαν να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα σπίτια, προκειμένου να εξακριβώσουν τις καθημερινές συνήθειες των ενοίκων τους. Όταν λοιπόν οι ένοικοι απουσίαζαν, τότε μέλη της σπείρας διέπρατταν διαρρήξεις, ενώ σε περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στα σπίτια, τότε οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος τους.

Παράλληλα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν και σπίτια στα οποία διέμεναν ηλικιωμένοι ή αλλοδαποί και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν και με την χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αρχηγός της σπείρας είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Λευκάδα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Πατρών, για ληστείες.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια των μελών της σπείρας βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα περίστροφο, 55 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κ.ά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο