LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 11:43

Διακοπή της δίκης για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για το θάνατο της 4χρονης. Οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Μαντινάδα - Μάνος Παρασκάκης - Μελίνα

Αναβολή για τις 8 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη για την υπόθεση της μικρής Μελίνας, που κατέληξε κατά τη διάρκεια επέμβασης για κρεατάκια, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, το Δεκέμβριο του 2015.

Η δίκη βρίσκεται στην τελική ευθεία, όμως λόγω της αδιαθεσίας που δήλωση η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος, πήρε αναβολή.

Η γιατρός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα.

«Αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν τόσο με την εξέλιξη του περιστατικού κατά το χειρουργείο, όσο και μετεγχειρητικά», είχε δηλώσει προ ολίγων εβδομάδων στην “ΚΡΗΤΗ TV” η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

«Αυτό που εγώ ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε σαν υποψία και το λέω ειλικρινά, όχι επειδή είμαι υπερασπιστής της κατηγορούμενης, είναι ποια είναι εκείνη η πράξη ή παράλειψη που οδήγησε στον θάνατο της άτυχης Μελίνας», είχε επισημάνει από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, κ. Γιώργος Στειακάκης.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει πριν από μερικές εβδομάδες ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «για εμάς, η τραγική αμέλεια εστιάζεται στο γεγονός ότι επί 20 λεπτά το παιδί χαροπάλευε, “πάλευε” με τον βρογχόσπασμο. Η Μελίνα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται κι από ό,τι μας έχει κοινοποιήσει η τεχνική μας σύμβουλος, έναν οδυνηρό θάνατο. “Σταθμευμένη” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου κι όταν πλέον αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί μαζί της, δηλαδή η κατηγορούμενη, ήταν ήδη αργά».

Εξάλλου, ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης, είχε αναφέρει, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι «το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών, την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο βρογχόσπασμος στα παιδιά».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, η χαροκαμένη μάνα του άτυχου κοριτσιού είχε περιγράψει πως πληροφορήθηκε έκπληκτη από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ πως η πιθανότητα να επιζήσει το παιδί της ήταν ελάχιστη, ενώ νωρίτερα στο Βενιζέλειο την είχαν καθησυχάσει ότι η εισαγωγή της στη Εντατική ήταν προληπτική.

Πηγή: neakriti.gr

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριοΣήμερα 11:27 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι και πότε αναμένεται η μεταγωγή τους στην Αθήνα

Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνουςΣήμερα 11:43 | Ειδήσεις

«Σήμερα δεν δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για λόγους κομματικής πειθαρχίας αλλά γιατί αξίζει να πείτε ναι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2026.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο