LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 11:43

Διακοπή της δίκης για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για το θάνατο της 4χρονης. Οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Μαντινάδα - Μάνος Παρασκάκης - Μελίνα

Αναβολή για τις 8 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη για την υπόθεση της μικρής Μελίνας, που κατέληξε κατά τη διάρκεια επέμβασης για κρεατάκια, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, το Δεκέμβριο του 2015.

Η δίκη βρίσκεται στην τελική ευθεία, όμως λόγω της αδιαθεσίας που δήλωση η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος, πήρε αναβολή.

Η γιατρός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα.

«Αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν τόσο με την εξέλιξη του περιστατικού κατά το χειρουργείο, όσο και μετεγχειρητικά», είχε δηλώσει προ ολίγων εβδομάδων στην “ΚΡΗΤΗ TV” η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

«Αυτό που εγώ ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε σαν υποψία και το λέω ειλικρινά, όχι επειδή είμαι υπερασπιστής της κατηγορούμενης, είναι ποια είναι εκείνη η πράξη ή παράλειψη που οδήγησε στον θάνατο της άτυχης Μελίνας», είχε επισημάνει από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, κ. Γιώργος Στειακάκης.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει πριν από μερικές εβδομάδες ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «για εμάς, η τραγική αμέλεια εστιάζεται στο γεγονός ότι επί 20 λεπτά το παιδί χαροπάλευε, “πάλευε” με τον βρογχόσπασμο. Η Μελίνα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται κι από ό,τι μας έχει κοινοποιήσει η τεχνική μας σύμβουλος, έναν οδυνηρό θάνατο. “Σταθμευμένη” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου κι όταν πλέον αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί μαζί της, δηλαδή η κατηγορούμενη, ήταν ήδη αργά».

Εξάλλου, ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης, είχε αναφέρει, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι «το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών, την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο βρογχόσπασμος στα παιδιά».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, η χαροκαμένη μάνα του άτυχου κοριτσιού είχε περιγράψει πως πληροφορήθηκε έκπληκτη από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ πως η πιθανότητα να επιζήσει το παιδί της ήταν ελάχιστη, ενώ νωρίτερα στο Βενιζέλειο την είχαν καθησυχάσει ότι η εισαγωγή της στη Εντατική ήταν προληπτική.

Πηγή: neakriti.gr

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Σήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο