LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2020 11:17

Τα… καύσιμα έσωσαν άνδρα που έπαθε ανακοπή

Σωριάστηκε ξαφνικά ενώ βρισκόταν στην λαϊκή αγορά και επέζησε χάρη σε μια συγκυρία.

Ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ - πρωί

Φύλακα - άγγελο είχε χθες στη Ρόδο, ένας 82χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή και σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ήταν στη Λαϊκή Αγορά του Αγίου Δημητρίου!

Λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα, βρισκόταν τυχαία το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες του και αμέσως μόλις έλαβαν το σήμα, έσπευσαν στο σημείο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, επαναφέροντας έτσι στη ζωή τον συμπολίτη μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή», όλα έγιναν στις 9:10 χθες το πρωί, όταν ο 82χρονος συμπολίτης μας, μετέβη στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου για να ψωνίσει. 

Παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 82χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς και σε ελάχιστα λεπτά έπεσε στο έδαφος. Αμέσως παραγωγοί και διερχόμενοι έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ήταν εμφανές (καθώς άρχισε να μελανιάζει) ότι είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο!

Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και για καλή του τύχη, σε απόσταση 400 περίπου μέτρων από το σημείο, βρισκόταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες του, το οποίο είχε μεταβεί σε κοντινό πρατήριο καυσίμων κι είχε ήδη ολοκληρώσει τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα! Σε ελάχιστο χρόνο, οι διασώστες βρέθηκαν δίπλα στον 82χρονο και αμέσως ξεκίνησαν διαδικασία αντιμετώπισης του περιστατικού. 

Το χρονικό αυτό διάστημα στάθηκε σωτήριο για τον ασθενή, αφού οι διασώστες αρχικά και στη συνέχεια οι γιατροί του Νοσοκομείου της Ρόδου, στους οποίους μεταφέρθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, κατάφεραν να τον «επαναφέρουν» στη ζωή! Σύμφωνα με ιατρικές εκτιμήσεις, ελάχιστα δευτερόλεπτα να καθυστερούσε το ασθενοφόρο, ο 82χρονος δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει.

Αμέσως μετά τη διαδικασία ανάνηψης, ο 82χρονος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: rodiaki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Αντόνιο Κόστα συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ε.ΕΧθες 22:40 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε κύκλο επαφών, μετά την επιβολή νέων δασμών από τον Τραμπ, στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν συμφωνούν μαζί του για την Γροιλανδία.

Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτηταςΧθες 23:17 | Ειδήσεις

Σκηνές χάους στην Κόρδοβα - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών - Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίεςΧθες 22:19 | Ειδήσεις

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Φόβοι για βεντέτα στην περιοχή - Σε επιφυλακή οι αρχέςΧθες 18:52 | Ειδήσεις

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι αντιμέτωπος ο 44χρονος, που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του κοινοτάρχη στην Αιτωλοακαρνανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μελόνι: Λανθασμένη η πρόβλεψη για αύξηση των δασμών23:59Πλασματικά ενοίκια: Μεγάλοι χαμένοι οι ευσυνείδητοι πολίτες23:48Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας23:34ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θρίαμβος της “Ένωσης” με δήμιο τον Γιόβιτς23:20Γυναικοκτονία: Σκότωσε την γυναίκα του και την έθαψε σε χωράφι23:07Η ΕΕ εξετάζει δασμούς 93 δισεκ. ευρώ στις ΗΠΑ ως αντίποινα μετά τις απειλές Τραμπ22:53Ο Αντόνιο Κόστα συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε22:39Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών - Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίες22:20Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους22:00Ant1 Sports: Πρεμιέρα με το δεξί για την Σάκκαρη στο Australian Open21:41Ταΰγετος - Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπάρτης, στον ΑΝΤ1: Η επιχείρηση εξελίσσεται αργά αλλά ομαλά21:35ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Οι “πράσινοι” την νίκη και ο “Δικέφαλος” τις εντυπώσεις21:10ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις20:53Ακρίβεια: Κόβουν το κολατσιό απ'έξω οι Έλληνες - Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα κυλικεία20:48Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα20:38Δολοφονία στο Αγρίνιο: Φόβοι για βεντέτα στην περιοχή - Σε επιφυλακή οι αρχές20:34Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;20:21ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Νίκη για τον “Δικέφαλο” και τώρα Μπέτις20:05Άνω Πατήσια: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο χώρο εργοστασίου19:48Χανιά: Συλλήψεις για διάρρηξη και ναρκωτικά19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο