LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔράμαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2020 13:04

Κορονοϊός: Tο ελληνικό χωριό των εννέα κατοίκων που τηρεί όλα τα μέτρα

Οι κάτοικοί του μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα και παρά το γεγονός ότι ο …συνωστισμός είναι όρος μάλλον άγνωστος στην καθημερινότητά τους, αυτοί λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Χωριό - Δράμα


Οι κάτοικοί του μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα και παρά το γεγονός ότι ο …συνωστισμός είναι όρος μάλλον άγνωστος στην καθημερινότητά τους, αυτοί φροντίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, η σύζυγός του, Ζωή, και οι άλλοι επτά συγχωριανοί τους στους Παππάδες Δράμας περνούν την καραντίνα με τους δικούς τους ρυθμούς, ωστόσο ούτε τη μάσκα ξεχνούν ούτε την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους.

Μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα, οι εννέα κάτοικοι των Παππάδων στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να κερδηθεί αυτή η δύσκολη υγειονομική μάχη. «Το ότι είμαστε λίγοι δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, φοράμε τις μάσκες μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι κι ας είναι η πιο μακρινή διαδρομή μας το Σιδηρόνερο, το διπλανό χωριό με το μανάβικο, για να προμηθευτούμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μιχαηλίδης.

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν στέλνουμε sms για να πάμε για περπάτημα στο βουνό ή στην αυλή του γείτονα. Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα», εξηγεί ο συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επέλεξαν να ζουν στο μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Δράμα.

«Εδώ είναι ο πιο ιδανικός τόπος να περάσει κανείς την καραντίνα. Ένας τόπος που μοιάζει με καταφύγιο», τονίζει, αλλά εξηγεί πως κάθε άλλο παρά μόνοι νιώθουν καθώς αφενός μεν το 24ωρο τους περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, αφετέρου δε βρίσκουν πάντα χρόνο για να μάθουν τα νέα των συγχωριανών τους, έστω και από την απαραίτητη στις μέρες μας απόσταση ασφαλείας.

Ο κ. Μιχαηλίδης φροντίζει καθημερινά τον κήπο του. Αυτήν την περίοδο έχει μπρόκολα και μαρούλια, τα οποία από την παραγωγή καταλήγουν αυτομάτως στο τραπέζι. Η σύζυγός του, η οποία είναι ακόμη πιο σχολαστική και προσεκτική με την καθαριότητα και την απολύμανση, επίσης βρίσκει πράγματα για να γεμίσει τη μέρα της και δηλώνει ότι δεν αποχωρίζεται με τίποτα το γραφικό χωριό τους.

Το ζευγάρι πέρασε και την πρώτη καραντίνα με τον ίδιο στενό κύκλο επαφών. Τακτικοί επισκέπτες των τριών ζευγαριών στο ορεινό χωριό, ήταν μόνο …οι αλεπούδες και τα ζαρκάδια. Το μόνο που αντιμετωπίζουν με δυσκολία, είναι η απόσταση από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, με τα οποία επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά. Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης ελπίζει να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση και τότε υπόσχεται να βρεθούν στο χωριό όλοι μαζί, σ’ ένα μεγάλο φαγοπότι .

Στα 650 μέτρα μέσα στο βουνό, οι τρεις οικογένειες των Παππάδων Δράμας νιώθουν προστατευμένες αλλά όχι απομονωμένες!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08Θρακομακεδόνες: Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένο καλώδιο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου20:58Αυστραλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών 20:48ANT1 Sports: Πρώτη νίκη στο Champions League για τον Ολυμπιακό 20:38Αποκατάσταση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Στρυμώνας – Σέρρες20:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο