LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2020 17:28 | Ανανέωση: 29 Οκτωβρίου 2020 17:34

Τραγωδία στη Ρόδο: περαιτέρω προανάκριση παρήγγειλε η Εισαγγελέας

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τρία παιδιά έκαναν θαλάσσιο σπορ με αλεξίπτωτο στη Λίνδο. Τι υποστηρίζει ο 51χρονος υπεύθυνος για το parasailing που έκαναν τα παιδιά.

Ρόδος - Λίνδος -kitesurf

Tη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης παρήγγειλε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας για την τραγωδία με τους δύο νεαρούς τουρίστες από τη Βρετανία, το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2020 στους Πεύκους της Λίνδου.

Η παραγγελία για προανάκριση έγινε για την συμπλήρωση της δικογραφίας, με απαραίτητα στοιχεία, μετά την υποβολή από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος ενός 51χρονου για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τα τρία παιδιά έκαναν θαλάσσιο σπορ με αλεξίπτωτο, στην περιοχή της Λίνδου. Ξαφνικά, το σχοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο έσπασε και τα παιδιά έπεσαν σε βραχώδες σημείο στο ακρωτήρι της Γκίνας, με αποτέλεσμα ένα αγόρι 13 και η 15χρονη ξαδελφή του να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία. Ο 15χρονος αδελφός του νεκρού παιδιού τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Από καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι ο 51χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος, πραγματοποίησε έλξη αλεξιπτώτου και με τους τρείς ταυτόχρονα ανήλικους, παρόλο που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η έλξη τριών ή περισσότερων θέσεων, ενώ ένας εκ των επιβαινόντων ήταν κάτω των 14 ετών, αν και απαγορεύεται ρητά από την κείμενη νομοθεσία η διενέργεια αλεξιπτώτου σε άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Ρόδος - Λίνδος -kitesurf

Ο 51χρονος εξεταζόμενος επεσήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδανικές για τη διενέργεια parasailing και ότι είχε ελένξει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε και ιδιαίτερα το σχοινί που χρησιμοποίησε το οποίο είχε αγοράσει φέτος και το χρησιμοποίησε μόνο τρείς μήνες.

Επεσήμανε ότι όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε ήταν σε άριστη κατάσταση και ότι την ίδια ημέρα ενωρίτερα είχε κάνει ακόμη πέντε έλξεις με αλεξίπτωτο μεγέθους 46 ποδιών και οι χρήστες φορούσαν σωσίβιο.

Ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι είδε ότι το συνολικό βάρος των παιδιών δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές του αλεξιπτώτου και συγκεκριμένα τα 325 κιλά. Διατείνεται ακόμη ότι όταν μπήκαν τα παιδιά στο σκάφος δεν είχε επαφή με τους γονείς τους και θεώρησε ότι είχαν την συγκατάθεση τους.


Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο