LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 12:30 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2020 13:02

Καστελλόριζο: η μεγαλύτερη ελληνική σημαία σε ιστό (εικόνες)

Ενας Κρητικός βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία που στέλνει ξεχωριστό μήνυμα σε όλον τον Ελληνισμό και όχι μόνο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου του "ΟΧΙ".

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Σε ένα γερανό ύψους 40 μέτρων κυματίζει από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών! Η πρωτοβουλία για την κίνηση αυτή που έχει άρωμα Κρήτης, ανήκει στον Μανώλη Βουτσαλά από την Αλικαρνασσό Ηρακλείου, ή Μπλομπλό όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι.

Ο Μπλομπλός με τον ανιψιό του και έναν παιδικό του φίλο έφτασαν στο ακριτικό νησί από την Κρήτη το περασμένο Σάββατο και οι κάτοικοι που έμαθαν για την σημαία, τους υποδέχτηκαν με μεγάλη συγκίνηση.

“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας.” είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Οι Αρχές του νησιού, σε συνεργασία με τον Μανώλη Βουτσαλά έψαξαν και βρήκαν το κατάλληλο σημείο για να υψώσουν τη σημαία, σε χώρο ακριβώς δίπλα στο χώρο του γηπέδου του νησιού, στην περιοχή Μανδράκι, ανατολικά του Καστελόριζου και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τις Τουρκικές ακτές. Αμέσως μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου οι αρχές και οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να δουν από κοντά την τεράστια Ελληνική σημαία και δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν τον Μανώλη Βουτσαλά για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Δηλώσεις του Μανώλη Βουτσαλά

Κύριε Βουτσαλά τι σας έκανε να έρθετε στο Καστελόριζο και να σηκώσετε αυτήν τη μεγάλη σημαία; Η αγάπη που νιώθω για την πατρίδα. Και επειδή το νησί αυτό είναι μόνο του και λίγο πιο μακριά, ήρθαμε εδώ να δείξουμε την αγάπη μας, να δείξουμε στους κατοίκους ότι είμαστε κοντά τους.

Πώς αντέδρασαν οι κάτοικοι σε αυτήν την κίνηση σας; Οι κάτοικοι μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και συγκινήθηκαν με τη χειρονομία μας.

Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να φτιάξετε μια τόσο μεγάλη σημαία; Η σημαία αυτή φτιάχτηκε μερικά χρόνια πριν, γιατί είχα πάει στην Τουρκία επειδή ο παππούς μου έφυγε 16 χρόνων από εκεί, και είδα τόσες πολλές τουρκικές σημαίες που είπα ότι θα κάνω μια μεγάλη να την έχουμε να την χαιρόμαστε στις εθνικές εορτές και όπου χρειάζεται.

Πρόκειται όντως για τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία; Πόσο εύκολο ήταν να τη φέρετε εδώ; Η σημαία είναι ακριβώς 745 τετραγωνικά μέτρα. Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία που υπάρχει σε ιστό. Τη βάλαμε σε ένα μεγάλο αυτοκίνητο για να τη φέρουμε από την Κρήτη στο Καστελόριζο, αλλάξαμε δύο καράβια και νοικιάσαμε γερανό από τη Ρόδο γιατί ο δικός μας ήταν βαρύς.

Μεγάλη επιχείρηση κύριε Βουτσαλά... Μεγάλη αλλά χαλάλι. Για την πατρίδα!

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μιχάλης Ζερβός, είπε αμέσως ναι στην πρόταση του παιδικού του φίλου να τον συνοδεύσει σε αυτήν την ξεχωριστή αποστολή από την Κρήτη στο Καστελόριζο.

 ”Ο Μανώλης μου έκανε την τιμή να μου πει αν θέλω να έρθω μαζί του και με τον ανιψιό του στο Καστελόριζο. Και έτσι ήρθαμε και σηκώσαμε τη σημαία, για να εμψυχώσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ στο ακριτικό αυτό νησί και τους φαντάρους μας που φυλάνε Θερμοπύλες εδώ, όπως κάνουμε και εμείς στα Νότια της Ελλάδας, στην Κρήτη”.

Κρητικός - Ελληνική σημαία - Καστελόριζο

Εντυπωσιασμένος από την κίνηση αυτή και ο ιερέας του νησιού, ο πατήρ Γεώργιος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι μπορεί σύντομα η σημαία να βρεθεί… απέναντι...

Βίντεο με πτήση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω απο το Καστελλόριζο:

Πηγή: zarpanews.gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Βαρδούσια: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση των σορών των ορειβατώνΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή 30 ανδρών της Πυροσβεστικής και ελικόπτερο.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα11:19Τέιλορ Σουίφτ: Δωρεά 1.000.000 δολάρια σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό11:04Πάτρα: Μεθυσμένος ο άνδρας που "καρφώθηκε" πάνω σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο10:50Βαρδούσια: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση των σορών των ορειβατών10:36Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επιστρέφει στη δράση με τους Μπακς στο Σικάγο10:22The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε10:08Λαβρόφ: Νόμιμος στόχος ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Ανέτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες09:54Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο