LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚέρκυραΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2020 10:57 | Ανανέωση: 19 Οκτωβρίου 2020 11:10

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Κέρκυρας: στο εδώλιο για την λειτουργία παρουσία πιστών

Οι δύο υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται. Στο πλευρό του Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα. Εικόνες συνωστισμού και σε εκκλησία στην Κοζάνη παρά το lockdown.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΚΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης του μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, μετά την σημερινή διακοπή, που αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος δικάζεται με την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη Θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΚΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβαίνουν στην εκκλησία.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΚΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

«Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κέρκυρα - δίκη - Μητροπολίτης Νεκταριος

Στο πλευρό του μητροπολίτη Κέρκυρας τάχθηκαν αρκετοί μητροπολίτες της χώρας και πολλοί εξ αυτών, κατέθεσαν, σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΚΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο μητροπολίτης χειροκροτήθηκε από κληρικούς και λαϊκούς, δηλώνοντας την υποστήριξη τους στο πρόσωπό του, ενώ ο ίδιος δήλωσε: «Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω την κα εισαγγελέα, που κατανόησε την ουσία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και κατανόησε πως όσα γίνανε δεν ήταν προγραμματισμένα για να καταφρονίσουμε το νόμο. Ουσιαστικά δε καταφρονούμε το νόμο, αλλά δεχόμεθα το νόμο του Θεού. Πρόκειται για ομολογία της πίστεως» είπε o μητροπολίτης.

Κέρκυρα - δίκη - Μητροπολίτης Νεκταριος

Κοζάνη: Συνωστισμός σε εκκλησίες παρά το lockdown

Την ίδια ώρα, παρά τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην Κοζάνη, δεκάδες πιστοί επέλεξαν να αψηφήσουν τις προειδοποιήσεις και πήγαν την περασμένη  Κυριακή στην εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν δύο λειτουργίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ωστόσο σε μία από αυτές παρευρέθηκαν πάνω από 80 άτομα, με το όριο να είναι τα 9 άτομα.

Ο ιερέας του ναού θέλοντας να δικαιολογήσει την κατάσταση ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει εντολή που να θέτει όριο 9 άτομα. «Δεν έχει έρθει συγκεκριμένα καμία τέτοια εντολή να λέει για 9 άτομα. Λέει ότι η Κοζάνη μπήκε δυστυχώς σε καραντίνα, που σημαίνει να είναι λίγα τα άτομα, μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ τους και πάνω απ΄όλα να φορούν τη μάσκα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

 

Πηγή: corfutvnews.gr - kozan.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο